Τελική δοκιμασία με την Κροατία

Τελική δοκιμασία με την Κροατία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την «παρακαταθήκη» της πρώτης θέσης στο τουρνουά «Ακρόπολις» και κυρίως των πολύ ενθαρρυντικών εμφανίσεων, η Εθνική ομάδα μπάσκετ, εισέρχεται στην τελική ευθείας της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή στο 34ο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» και μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα κόντρα στην Γαλλία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει απόψε (20.00) την Κροατία, στην Μαδρίτη. H αποστολή της Εθνικής, αποτελούμενη από τους 12 παίκτες που επιλέχθηκαν από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, για να παίξουν και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (αποκλείσθηκαν οι Παπαμακάριος και Βασιλειάδης), θα δώσει τον προτελευταίο αγώνα της προετοιμασίας της, στην ισπανική πρωτεύουσα, ενώ αύριο η τελευταία πρόβα της ελληνικής ομάδας, θα γίνει με αντίπαλο την Ισπανία.

Ο προπονητής της Εθνικής προτίμησε να δοκιμάσει σε δυο πολύ δυνατά φιλικά, την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό μπάσκετ στο Βελιγράδι και να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες διαπίστωσε από την απόδοση των διεθνών στο «Ακρόπολις».

«Με… χαροποίησε το γεγονός ότι κάναμε λάθη στο παιχνίδι με την Ιταλία, γιατί κάτι μάθαμε και θα το προσέξουμε στους επίσημους αγώνες. Γι’ αυτό δουλεύουμε. Για να μαθαίνουμε κάθε μέρα και να γινόμαστε καλύτεροι. Δεν «πετάμε στα σύννεφα». Τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν όσο γίνεται καλύτερο μπάσκετ. Εμείς τα πιστεύουμε, τα εμπιστευόμαστε, έτσι πρέπει να κάνουν όλοι. Αυτά τα παιδιά, βλέπετε δεν είναι παιδιά ενός τουρνουά» υπογράμμισε ο Γιαννάκης που ευχαρίστησε τον Παπαμακάριο για την προσπάθεια που κατέβαλλε στην προετοιμασία της Εθνικής για 40 ημέρες, ενώ στην περίπτωση του Βασιλειάδη, όλες οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν μεγάλη καταπόνηση που ήταν «απαγορευτική» για να συμπεριληφθεί στην 12άδα. H τελειοποίηση του παιχνιδιού της Εθνικής, είναι το κύριο ζητούμενο για τα δυο τελευταία παιχνίδια της προετοιμασίας, σύμφωνα με τον Νίκο Ζήση: «Το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας είναι και το κρισιμότερο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να το τελειοποιήσουμε, γιατί ακόμα υπάρχουν χρονικά και αγωνιστικά περιθώρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή