Πίεση και άγχος στη φετινή AEK

Πίεση και άγχος στη φετινή AEK

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιχνίδι «κλειδί» για την πορεία της AEK στη φετινή περίοδο θεωρεί τον αγώνα με τον Ηρακλή ο Φερνάντο Σάντος, γι’ αυτό και όσοι τον ζουν από κοντά, τον βλέπουν αρκετά αγχωμένο, περισσότερο απ’ όσο σε άλλα παιχνίδια θεωρητικά πιο σημαντικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Πορτογάλος τεχνικός για τρεις συνεχόμενες ημέρες έβγαλε λόγο στους παίκτες του στ’ αποδυτήρια, για να τους δώσει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να νικήσουν στο αυριανό παιχνίδι. Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Περιστέρι, μια νέα απώλεια βαθμών θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα, που δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Αν εξαιρέσουμε τον Λυμπερόπουλο, που είναι πολύ ανεβασμένος ψυχολογικά μετά το νικητήριο γκολ που πέτυχε με την Εθνική μας στο Καζακστάν, οι υπόλοιποι παίκτες είναι αρκετά αγχωμένοι και φαίνεται αυτό. Ολοι περιμένουν εφέτος κάτι παραπάνω απ’ αυτούς σε σχέση πέρυσι, όπου κανείς δεν ζήτησε τίποτα. Αυτή η πίεση, δημιουργεί νέα δεδομένα, μάλλον πρωτόγνωρα για μια ομάδα που μέχρι τώρα είχε απεριόριστη πίστωση χρόνου.

Η AEK θα παίξει χωρίς κόσμο στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και αυτό ίσως αποδειχθεί ευεργετικό. Βαρύ να το λες αυτό για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή, μετά την τεταμένη κατάσταση που υπάρχει με την απόφαση του Ντέμη Νικολαΐδη να ανοίξει μέτωπο με τους οργανωμένους οπαδούς. Πέρα από ένα τραγούδι-σύνθημα που έχει ετοιμάσει η «Ορίτζιναλ» για να καταφερθεί εναντίον του Νικολαΐδη και θα ακουστεί… αργότερα, η ένταση είναι φανερή σε όλες τις εκδηλώσεις των οργανωμένων.

Ακόμα και στο θέμα του νέου «ύμνου» της AEK, η αντιμετώπιση είναι ειρωνική και έδωσε νέα ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί το χάσμα. Συν τοις άλλοις, το νέο μήνυμα στον τηλεφωνητή της «Ορίτζιναλ» είναι σαφέστατη αιχμή κατά του Νικολαΐδη, σχετικά με τα όσα δήλωσε πρόσφατα για την αξία του τίτλου του πρωταθλητή. «Πάμε μόνο για τίτλο, η AEK δεν μπορεί χωρίς πρωτάθλημα» είναι η σπόντα για τον πρόεδρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον θα είναι καλό για τους παίκτες που θα παίξουν χωρίς εντάσεις από την εξέδρα, ειδικά αν προκύψει «εμφύλιος πόλεμος» όπως επί των ημερών του Μπάγεβιτς, τότε που οι οργανωμένοι τον πολεμούσαν και η πλειοψηφία των υπολοίπων τον στήριζε. Οι παλαιότεροι παίκτες της ομάδας δεν τις έχουν ξεχάσει αυτές τις μέρες και φοβούνται ότι, παρά τις δεσμεύσεις των οργανωμένων, θα τις ξαναζήσουν, ιδίως αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Αυτό επιτείνει το άγχος και, ειδικά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, όπου η νίκη είναι μονόδρομος, πολλοί το χαίρονται που δεν θα υπάρχει κόσμος κι ας μην το λένε (για ευνόητους λόγους) φωναχτά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή