Πισω απο τις Καμερες

4' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεσε πολλή… δουλειά και ξέχασαν

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού… ξέχασε να ειδοποιήσει τους Κονσεϊσάο και Ολιζαντέμπε να προσέξουν να μη δεχθούν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον δεύτερο αγώνα με τη Βίσλα γιατί, βάσει του νέου κανονισμού, θα έχαναν το παιχνίδι με την Ουντινέζε. Βλέπετε, είτε από αμέλεια είτε από… την πολλή δουλειά που έχουν οι υπεύθυνοι, τους ξέφυγε. Αλλά και στον Ολυμπιακό δεν πάνε πίσω. Εδώ και πολύ καιρό τους είχε ζητήσει ο Τουρέ να φροντίσουν ώστε να μπορέσει, όταν πάει στην πατρίδα του, να βγάλουν βίζα για τη γυναίκα του και το παιδί του ώστε να επιστρέψει μαζί τους στην Ελλάδα. Ομως και οι υπεύθυνοι των Πειραιωτών, πνιγμένοι κι αυτοί στη… δουλειά, δεν πρόφτασαν να το φροντίσουν εγκαίρως…

Φτάνει πια η υπερβολή

Φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, λουκέτο σε επιχειρήσεις. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον αθλητισμό; Απλούστατα, τα 3.000 ευρώ(!) που δίνει η ΕΠΟ σε κάθε παίκτη της Εθνικής για τη… μεγάλη νίκη επί της παραπαίουσας ομάδας του Καζακστάν. Είπαμε, καλή η προβολή, κύριε Γκαγκάτση, αλλά μη φθάνουμε στην υπερβολή και στην πρόκληση. Και όλα αυτά την ώρα που άλλες ομοσπονδίες βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Ημαρτον!

Δεν το πίστευε…

Καμιά φορά, μέσω του ρεπορτάζ της ομάδας που καλύπτεις, μαθαίνεις και μυστικά του μεγάλου αντιπάλου. Και αυτό διότι οι ποδοσφαιριστές των «αιωνίων» λένε και καμιά καλημέρα μεταξύ τους. Μερικές φορές κάνουν και παρέα. Λοιπόν, ούτε ο Ολιζαντέμπε ούτε ο Κονσεϊσάο γνώριζαν το… κακό που τους βρήκε με τις κίτρινες κάρτες τις οποίες κουβαλάνε από τους αγώνες με τη Βίσλα. Οταν διέρρευσαν, μέσω συγκεκριμένων εφημερίδων, τα δυσάρεστα, ειπώθηκε από Παιανία μεριά: «Πρώτη Απριλίου είναι σήμερα;».

Πιάστηκε αδιάβαστος

Αν και στην αρχή έμοιαζε απίστευτο για να είναι αληθινό, όντως ο Παναθηναϊκός πιάστηκε στον ύπνο στο θέμα με τις κίτρινες κάρτες των αγώνων με τη Βίσλα. Δεν γνώριζαν την αλλαγή του κανονισμού και δεν είχαν δοθεί συστάσεις στους παίκτες που είχαν πάρει κάρτα στο πρώτο παιχνίδι, να είναι προσεκτικοί στη ρεβάνς, για να μην ξεκινήσουν με τιμωρία τη φάση των ομίλων. Κάποιοι στον Παναθηναϊκό ισχυρίζονται ότι γνώριζαν το θέμα και απλώς δημιουργήθηκαν εντυπώσεις από την άγνοια των δημοσιογράφων για την αλλαγή των κανονισμών. Πράγματι, οι εκπρόσωποι των MME αγνοούσαν την αλλαγή και αιφνιδιάστηκαν μόλις έφτασαν τα μαντάτα από την UEFA. Οπως διαπιστώθηκε όμως εκ των υστέρων, τον ίδιο αιφνιδιασμό ένιωσαν και ο Ολιζαντέμπε με τον Κονσεϊσάο. Δεν είχαν ενημερωθεί από τη διοίκηση για την τιμωρία τους κι έμαθαν τα δυσάρεστα από τους… δημοσιογράφους!

Επρεπε να ενημερωθούν

Βεβαίως, υπάρχει η πιθανότητα να γνώριζε η διοίκηση του Παναθηναϊκού το θέμα και απλώς να μην είχε ενημερώσει τον Ολιζαντέμπε επειδή έλειπε δέκα μέρες στην Πολωνία. Από τη στιγμή που δεν έγινε… γκάφα σαν κι αυτήν την περυσινή του ΠΑΟΚ με τον Λιάσο Λουκά, μικρό το κακό αν ενημερώθηκαν οι παίκτες στην ώρα τους ή καθυστερημένα. Το κακό της υπόθεσης όμως είναι ότι οι παίκτες, όλοι οι παίκτες, έπρεπε να έχουν ενημερωθεί πριν από τα παιχνίδια και όχι εκ των υστέρων. Στην Πολωνία είχαν πέσει αρκετές κίτρινες. Κανείς από τους «κιτρινισμένους» δεν ήξερε ότι με άλλη μία στη ρεβάνς, θα έχαναν παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Αν το ήξεραν, και ο Φλάβιο θα ήταν πιο προσεκτικός (στην παράταση την πήρε αχρείαστα την κάρτα) και ο Ολιζαντέμπε δεν θα έπαιρνε κίτρινη στους… πανηγυρισμούς!

Μας διαφώτισαν…

Πληροφορηθήκαμε από αθλητική εφημερίδα ότι η Μαρί Λουίζ Ντράεγκερ και η Ντανιέλα Ράιμερ πήραν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ γυναικών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών και γυναικών και ότι «έκαναν τον καλύτερο χρόνο στον τελικό». Ευτυχώς, που μας διευκρίνισε, αφ’ ενός μεν ότι η Μαρί Λουίζ και η Ντανιέλα νίκησαν στο διπλο σκιφ γυναικών, γιατί προς στιγμήν είχαμε αμφιβολίες για το αν αγωνίζονταν στις γυναίκες ή στους άνδρες, αφ’ ετέρου δε πως «έκαναν τον καλύτερο χρόνο στον τελικό». Διότι, υπήρχε το ενδεχόμενο να πάρουν το χρυσό μετάλλιο, χωρίς να κάνουν τον καλύτερο χρόνο στον τελικό…

Ολα δικά τους

Αδηφάγοι και προκλητικοί είναι οι Αμερικανοί. Το Λος Αντζελες θέλει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Αν η προσπάθειά του ευοδωθεί, θα γίνει η πρώτη πόλη που θα τελεί Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά. Τους είχε οργανώσει το 1932 και το 1984. Και δεν θα έχουν περάσει παρά 20 χρόνια, από τότε που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν Θερινούς Ολυμπιακούς (το 1996 είχαν γίνει στην Ατλάντα) και μόλις 14 από τη διοργάνωση γενικά Ολυμπιακών στη χώρα τους· το 2002 είχαν διεξαχθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι οι Χειμερινοί. Κάποιος πρέπει να τους «φρενάρει».

Αφαντοι

Μόνο τρεις προπονητές και αυτοί «παροπλισμένοι» βρέθηκαν στο πλευρό της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών στους αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. O πρώην τεχνικός του ΠΑΟ Χρήστος Παπαδόπουλος, ο ταμίας του ΣΕΠΠΕ Γιώργος Σαμαράς και ο πρώην προπονητής του Αριστοτέλη Σκύδρας, Τάκης Χριστοφορίδης. Μαζί τους στήριξε τις προσπάθειες των Ελλήνων και ο παλαιός διεθνής παίκτης Νίκος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, οι κ. Σαμαράς και Χριστοφορίδης πήγαν ταξιδεύοντας αρκετές ώρες με τρένο. Παράγοντες και εν ενεργεία προπονητές έλαμψαν διά της απουσίας τους…

Ο ελληνικός αθλητισμός μετά τους Ολυμπιακούς

Συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες (ακόμη και σε παγκόσμια κύπελλα) ακυρώνονται ή γίνονται τυπικά μ’ έναν αθλητή, για να μην υποστούμε κυρώσεις, επειδή έχουμε δηλώσει συμμετοχή. Εθνικές ομάδες ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τρένο. Ομοσπονδίες (π.χ. η Κολυμβητική) αποφάσιζουν να στείλουν ολιγομελείς αποστολές σε πρωταθλήματα Ευρώπης. Εσωτερικές διοργανώσεις ματαιώνονται. Αθλητές, προπονητές και προμηθευτές ομοσπονδιών είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Και όλα αυτά συμβαίνουν μόλις ένα χρόνο (α ναι, και… δέκα ημέρες) μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ποιος θα το φανταζόταν αυτό. Ισως ούτε καν εμείς, που από πέρυσι επισημαίναμε τι θα επακολουθούσε στον ελληνικό αθλητισμό και κάναμε έκκληση αυτός να μη έχει ημερομηνία λήξης την ημερομηνία λήξης των Ολυμπιακών…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή