ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΥΤΕΡΗ αγωνιστική αυτό το τριήμερο για το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα. Ετσι όπως πάμε και χάριν της τηλεόρασης, θα έχουμε αγώνες κάθε μέρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το γεγονός που κλέβει την παράσταση δεν είναι κάποιο ντέρμπι, αλλά το ό,τι τρεις από τους οκτώ αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

ΜΑΛΙΣΤΑ, άλλη μία ομάδα να είχε τιμωρηθεί, και το 50% των παιχνιδιών θα γινόταν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Από τις ποινές οι δύο είναι… χρέος από την περυσινή περίοδο, ενώ η μία από τη νέα. Και υπάρχουν και υπόλοιπα ποινών που οι ομάδες θα εκτίσουν προσεχώς. Τόσο καλά…

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά όλοι κοιμούνται… ήσυχοι και μιλούν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αρχές του ποδοσφαίρου, οι παράγοντες των ομάδων, ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ολοι!

Η ΕΠΑΕ αποφασίζει για το πρόγραμμα χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της την Εθνική και τις υποχρεώσεις των ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αλλά μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς. H ΕΠΟ… πανηγυρίζει ακόμα τον θρίαμβο της Πορτογαλίας και ο πρόεδρός της, Βασίλης Γκαγκάτσης, προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους. Ενώ ο κ. Ορφανός, αφού έλυσε το πρόβλημα του Στοιχήματος, περιδιαβάζει την εκλογική του περιφέρεια είτε εγκαινιάζοντας είτε υποσχόμενος νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΚΑΝΕΙΣ δεν αποφασίζει να πάρει μία πρωτοβουλία, να κάτσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να κοιτάξουν χωρίς έγχρωμα -συλλογικά και κομματικά- γυαλιά τα προβλήματα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν απ’ αυτήν την αδιαφορία των πάντων.

ΚΑΙ όσο οι υπεύθυνοι αδιαφορούν, τόσο αυτοί που αρέσκονται και επωφελούνται από τη βία στα γήπεδα θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν το έργο τους και να καμαρώνουν όταν βλέπουν τους εαυτούς τους στα δελτία ειδήσεων.

ΔΙΟΤΙ, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. H βία και ο φανατισμός ωφελεί κάποιους. Και όχι μόνο οικονομικά. Δεν είναι μόνο ορισμένες αθλητικές εφημερίδες που φανατίζοντας το αναγνωστικό τους κοινό, αυξάνουν την κυκλοφορία τους. Είναι και κάποια κανάλια, που όταν δεν γίνουν επεισόδια σε ντέρμπι, οι διευθυντές τους τα βάφουν μαύρα. Βλέπετε, ειδικά γι’ αυτούς αυτό που «πουλάει» είναι το αίμα και η καταστροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή