Καλή αρχή από το πρωτάθλημα

Καλή αρχή από το πρωτάθλημα

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή του Ολυμπιακού στο σπίτι του για το πρώτο εντός έδρας επίσημο παιχνίδι στη νέα περίοδο κρύβει παγίδες. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τον Πανιώνιο στις 9 μ.μ. (Alpha) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, από τις κερκίδες του οποίου θα απουσιάζουν θεατές, καθώς οι Πειραιώτες «κουβαλάνε» ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών τους στον τελικό του κυπέλλου με τον Αρη στην Πάτρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν δικαιώθηκαν οι 1.350 κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με αίτημα να τους επιτραπεί η είσοδος σε όλους τους κεκλεισμένων των θυρών αγώνων της ομάδας τους, αρχής γενομένης από τον αποψινό. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε χθες την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι κάτοχοι διαρκείας, οι οποίοι υποστήριζαν πως δεν είναι δίκαιο να πλήττονται οι ίδιοι για τις πράξεις που οδήγησαν στην τιμωρία της ομάδας τους. Μάλιστα, τις θέσεις τους υπεράσπισε ενώπιον του Δικαστηρίου (ανάμεσα σε άλλους) και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Παπαδημητρίου. Πάντως, οι 1.350 κάτοχοι διαρκείας μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους μέσω της δικαστικής οδού.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Τροντ Σόλιντ ζητάει απ’ τους ποδοσφαιριστές του να αποβάλουν από το μυαλό τους τον αγώνα της Τρίτης με τη Ρόζενμποργκ στο Φάληρο και να αφοσιωθούν στην αποψινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Νορβηγού προπονητή στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν έχει πολλά περιθώρια να πειραματιστεί. Βεβαίως και θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά μην περιμένετε εντυπωσιακές αλλαγές. Για παράδειγμα, ο Ριβάλντο αναμένεται να προφυλαχθεί. Ναι μεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δάχτυλο του ποδιού του, εξαιτίας των οποίων έχασε σημαντικό αριθμό προπονήσεων, αλλά ο Τροντ Σόλιντ σκέφτεται να τον κρατήσει στον πάγκο, ώστε να είναι καθ’ όλα έτοιμος για το παιχνίδι της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη θέση του Βραζιλιάνου στο χώρο του κέντρου αναμένεται να πάρει ο Παντελής Καφές. O Τροντ Σόλιντ μίλησε για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε τη νίκη, αφού αρχίσαμε καλά το πρωτάθλημα. Σε όλα τα παιχνίδια με ενδιαφέρει να παίζουμε για το θέαμα και να σημειώνουμε πολλά γκολ. Αυτό θέλω να γίνει και σε αυτόν τον αγώνα», ενώ για τον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ υπογράμμισε: «H Ρόζενμποργκ είναι μια νέα ομάδα κι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε που ήμουν εγώ. Γνωρίζω ορισμένα στοιχεία, αλλά είναι διαφορετική. Είχα καλή σχέση και η θητεία μου ως προπονητής και ποδοσφαιριστής θα μου μείνει αξέχαστη. Θα ήθελα στο μέλλον να καθήσω και πάλι στον πάγκο της Ρόζενμποργκ. Αν επέστρεφα, θα γύριζα για δύο ομάδες. Την εθνική ομάδα και τη Ρόζενμποργκ». Σε ό,τι αφορά τους στόχους του, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να πάμε καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το γήπεδο και να είμαστε όλοι μαζί. Οπαδοί, διοίκηση, παίκτες. Θέλουμε ένα καλό ξεκίνημα απέναντι στη Ρόζενμποργκ. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε σφήνα στις δύο πρώτες θέσεις και περισσότερο μπορούμε να παλέψουμε με τη Λιόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή