Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

CORRIERA DELLA SΕRΑ

Οι τρεις μένουν

Καμία έκπτωση για τον Σάμουελ. Το ομοσπονδιακό εφετείο απέρριψε την προσφυγή της Ιντερ, που ζητούσε να διαγραφεί η ποινή του Αργεντίνου αμυντικού – στον Σάμουελ είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, επειδή έφτυσε στην πλάτη τον Νέντβεντ στον αγώνα του Σούπερκαπ της 20ής Αυγούστου (Γιουβέντους – Ιντερ, 0-1). H ποινή είχε επιβληθεί με αποδεικτικό στοιχείο το τηλεοπτικό πλάνο που απαθανάτισε την απρέπεια του Σάμουελ και είχε επιβεβαιωθεί από την πειθαρχική επιτροπή.

LΕ ΜΟΝDΕ

Θύμα φάρσας η Εθνική Γαλλίας

Ενας φαρσέρ, ο οποίος ισχυρίστηκε και κατόρθωσε να πείσει ότι είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, ζήτησε από τους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας ποδοσφαίρου να φέρουν το χέρι στο στήθος κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, την Τετάρτη το βράδυ στο Δουβλίνο, πριν από τον προκριματικό για το Μουντιάλ αγώνα με το Εϊρε. O κωμικός Ζεράλντ Νταάν, ο οποίος εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό, «γέλια και τραγούδια», τηλεφώνησε στον προπονητή της Εθνικής, Ρεϊμόν Ντομενέκ, και στον αρχηγό της ομάδας, Ζινεντίν Ζιντάν, μιμούμενος τη φωνή του προέδρου Σιράκ. Παρακάλεσε τον Ζιντάν, να φέρουν οι παίκτες το χέρι στην καρδιά κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. O αρχηγός της Εθνικής δέχθηκε και ζήτησε από τους συμπαίκτες του να κάνουν το ίδιο. O ομοσπονδιακός τεχνικός αντέδρασε μόλις αποκαλύφθηκε η φάρσα, λέγοντας ότι δεν δίνει σημασία στο γεγονός, αλλά ότι συγκρατεί τις συνέπειες. «Οι παίκτες έδειξαν ότι είναι δεμένοι με την ιδέα της Γαλλίας και τις αληθινές αξίες της δημοκρατίας. Απέδειξαν έμπρακτα το πάθος τους για τη φανέλα και τις αξίες. Τίμησαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη χειρονομία τους και ό,τι αυτός εκπροσωπεί, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα συγκινητικό», τόνισε ο κ. Ντομενέκ. «Εχω συνηθίσει να κρίνω τα γεγονότα από το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ότι η φάρσα κατόρθωσε να κινητοποιήσει τους πάντες. Οι παίκτες ένιωσαν ότι είχαν χρέος να ικανοποιήσουν το προεδρικό αίτημα», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ύστερα από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων. «Θα προεκτείνω ακόμα περισσότερο την ανάλυσή μου: οι παίκτες έδειξαν ότι είναι δεμένοι με μια συγκεκριμένη αντίληψη για τη Γαλλία. H αλληλεγγύη και η στάση τους είναι συγκινητική. Σε σημείο που πιστεύω πως είναι κρίμα που ήταν προϊόν φάρσας. Ηταν μια μεγάλη στιγμή της Εθνικής Γαλλίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει κανείς να αποδέχεται ότι γελάστηκε από κάποιον, ο οποίος θεώρησε την πράξη του αστεία. Δεν χρειάζεται όμως να δώσουμε μεγαλύτερη έκταση στο ζήτημα», συνέχισε ο εθνικός προπονητής.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Καλό ξεκίνημα του γαλλικού τζούντο

Σίγουρη για τον εαυτό της νιώθει η Εθνική Γαλλίας στο τζούντο μετά την κατάκτηση τεσσάρων χάλκινων μεταλλίων την πρώτη μέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Κάιρο. Από τις τέσσερις κατηγορίες που συμμετείχε η Γαλλία, μόνο σε μία σημείωσε αποτυχία, στην κατηγορία κάτω των 100 κιλών, όπου ο Γκισλέν Λεμέρ ήλπιζε να ολοκληρώσει την καριέρα του με έναν τίτλο. Γιατί στην κατηγορία βαρέων βαρών, ο 23χρονος Πιερ Ρομπέν επιβεβαίωσε τις ικανότητές του, κερδίζοντας μια πολλά υποσχόμενη τρίτη θέση. H νίκη του επί του Κουβανού Οσκαρ Μπρέειζον έφερε στην εθνική ομάδα της Γαλλίας το πρώτο μετάλλιο στην κατηγορία, μετά το χρυσό του Νταβίντ Ντουγιέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Το alter ego του στις γυναίκες, η Αν-Σοφί Μοντιέρ, επιβλήθηκε της Ολλανδής Κάρολ Ουίλενχοντ, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η Κριστίν Σικό. «Τα δύο μετάλλια στην κατηγορία των βαρέων βαρών ήρθαν εντελώς απρόσμενα», αναγνωρίζει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φαμπιέν Κανού. «Πρόκειται για μια ευχάριστη έκπληξη. Ενα είδος μεταβίβασης εξουσίας», συμπληρώνει ο διευθυντής των εθνικών ομάδων της Γαλλίας, Στεφάν Τρενό. «Για την Αν-Σοφί, η οποία ήταν η ελαφρύτερη της κατηγορίας της, η σωματική πρόκληση ήταν μεγάλη. Ανέλαβε ένα σημαντικό ρίσκο. Οσο για τον Πιερ Ρομπέν, ανεβαίνει τα επίπεδα με τους δικούς του ρυθμούς», τόνισε ο κ. Τρενό. Πρωταθλητής Ευρώπης στους παίδες και στη συνέχεια επίσης πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των κάτω των 23 ετών, ο Ρομπέν επιβάλλεται σε μια κατηγορία, όπου από το ξεκίνημα του Νταβίντ Ντουγιέ, μόνο ο Ματιέ Μπατάιγ κατόρθωσε να διακριθεί (πρωταθλητής Ευρώπης όλων των κατηγοριών). «Είναι ένα όμορφο μωρό 130 κιλών. Τα δίνει όλα και αποκτά σιγά σιγά αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε ο κ. Τρενό. Το τρίτο μετάλλιο το κέρδισε η Σελίν Λεμπρέν, η οποία έχασε στον ημιτελικό από την Κουβανή Γιουρίζ Λαμπόρντ. Ομως η απογοήτευση της Λεμπρέν για τον αποκλεισμό της ήταν μεγάλη.

ΒΒC WORLD SΕRVΙCΕ

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου του US Open, κερδίζοντας με 3-0 σετ στα προημιτελικά τον Ντέιβιντ Ναλμπάντιαν. Στα ημιτελικά ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Λιούτον Χιούιτ. Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον Φέντερερ, ο οποίος έχασε το πρώτο γκέιμ με τρία αβίαστα λάθη, αλλά στη συνέχεια κέρδισε τρία μπρέικ και το πρώτο σετ με 6-2. Το ίδιο περίπου συνέβη και στο δεύτερο σετ, αλλά παρά το γεγονός ότι ο Φέντερερ βρέθηκε ένα γκέιμ πίσω, αντεπιτέθηκε και κέρδισε το δεύτερο σετ με 6-4, ενώ το τρίτο ήταν πολύ ευκολότερο (6-1). O Φέντερερ δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά απέναντι στον Ναλμπάντιαν (2 νίκες, πέντε ήττες), ενώ και πάλι δεν βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση και χρειάστηκε λίγο χρόνο μέχρι να βρει τον ρυθμό του από την μπεϊσλάιν. O Ναλμπάντιαν, από την άλλη, δεν είχε το δυνατό σερβίς προκειμένου να εκμεταλλευτεί την προσωρινή αδυναμία του Φέντερερ, ο οποίος ύστερα από λίγο άρχισε να κερδίζει τα μπρέικ κατά βούλησιν. «Δυσκολεύτηκα λίγο τις περασμένες ημέρες, αλλά σήμερα τα κατάφερα καλά», δήλωσε μετά τον αγώνα ο φοβερός Ελβετός. «Επιασα καλό ρυθμό εναντίον του Ντέιβιντ και μάλιστα ένιωσα έκπληξη που συνέβη τόσο γρήγορα. Πάντοτε περιμένω το χειρότερο».

LΑ GAZZETTA DELLO SPORT

O Σεβτσένκο κοιτάει τον ουρανό

Ο Αντρέι Σεβτσένκο δεν θα ξεχάσει την εβδομάδα που πέρασε. H πρόκριση της χώρας του, της Ουκρανίας, στο Μουντιάλ του 2006, η βάφτιση του γιου του με νονό τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι… Δυνατές συγκινήσεις. Κι όμως, ο Σεβτσένκο κοιτάει τον ουρανό. Κι εύχεται πάνω απ’ όλα να μη βρέξει το Σάββατο στο Μιλάνο. Σήμερα, η Μίλαν αντιμετωπίζει στο «Σαν Σίρο» τη Σιένα, μετά την ισοπαλία στο Ασκολι, όπου το νερό είχε μετατραπεί σε αποφασιστικό παράγοντα. Για την πρόκριση της Ουκρανίας, ο Σέβα λέει: «Στην αρχή υποφέραμε πάρα πολύ, μετά την ισοπαλία με τη Γεωργία. Μετά, η Δανία κέρδισε και μας έκανε ένα μεγάλο δώρο. Αυτή η πρόκριση είναι μια τεράστια χαρά για όλο τον ουκρανικό λαό και για μένα τον ίδιο, μετά δέκα χρόνια σταδιοδρομίας και τρεις χαμένες ευκαιρίες. Και τέλος, η φιέστα της Τρίτης στο Κίεβο. Ηταν 65.000 άτομα στο γήπεδο, φοβερή ατμόσφαιρα, η ομάδα έπαιζε καλά και δεν άξιζε να χάσει από την Τουρκία». O 28χρονος άσος παραδέχεται ότι η ομάδα του, η Μίλαν, άρχισε το καμπιονάτο κάνοντας «ένα λάθος βήμα» στο Ασκολι, όμως σήμερα, στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, «οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά από το ντεμπούτο μας στο Σαν Σίρο κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να μην τους απογοητεύσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή