ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Αποζημιώθηκαν από το γερμανικό κράτος

Ολοκληρώθηκε από το γερμανικό κράτος, η καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα της πολιτικής του ντόπινγκ, που εφαρμόστηκε στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Τα 193 αναγνωρισμένα θύματα του προγράμματος ντόπινγκ έλαβαν περίπου 10.400 ευρώ το καθένα. Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις 108 άλλων, ενώ δύο απέσυραν την αίτηση για αποζημίωση. «Πολλοί αθλητές και αθλήτριες στην πρώην Ανατολική Γερμανία υπέστησαν σοβαρές σωματικές ασθένειες μέσα από την επίσημη πολιτική ντόπινγκ. Είναι πολύ δύσκολο να τους αποζημιώσουμε για τη συναισθηματική και σωματική δυστυχία τους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Οτο Σίλι.

ΤΑΕ KBON ΝΤΟ

Χάλκινα από τους μικρούς

Αισιόδοξα μηνύματα έστειλαν οι μικροί Ελληνες από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάε κβον ντο παίδων – κορασίδων, που έγινε στην Ιταλία. Κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ κανένας αθλητής μας δεν κατέλαβε θέση κάτω από την 6η. Τα μετάλλια πήραν η Ευαγγελία Πολυχρόνη (47 κ.) και ο Λάμπρος Κοσμάς (61 κ.). Κατά τ’ άλλα οι Ελληνες κατέλαβαν μία 4η, δεκατρείς 5ες και τέσσερις 6ες θέσεις.

ΤΕΝΙΣ

Πέρασε η Στεφάνου

Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, άρχισε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κοριτσιών κάτω των 16 ετών, με την Στεφάνου να προκρίνεται στο 2ο γύρο. Στους αγώνες παίρνουν μέρος τενίστριες από 33 χώρες, ανάμεσα στις οποίες οι 10 κορυφαίες της Γηραιάς Ηπείρου. H Αγνή Στεφάνου επικράτησε 6-4, 6-3 της Βουλγάρας Ελίτσα Κόστοβα και προκρίθηκε (είχε περάσει bye στον α΄ γύρο) στις «32». Στις «32» πέρασε και η Αντωνία Κολοβού που νίκησε με 6-2, 6-2 την Κύπρια Ειρήνη Λέτσεβα. Αντίθετα, αποκλείστηκε η Ειρήνη Γεωργάτου. Ηττήθη 1-6, 4-6 από την Αλεξάντρα Μαλιαρτσίκοβα (Λευκορωσία). H τέταρτη τενίστρια της εθνικής ομάδας, η Αννα Μαρία Κουτανίτη, έχασε από τη Σουηδή Σούζαν Μάσι με 0-6, 1-6.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Με… άρωμα Ελλάδας

Κυριάρχησαν οι Ελληνες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ιστιοπολοΐας, αφού κατέκτησαν 8 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. Τα χρυσά πήραν οι Π. Μάντης – Θ. Πολυχρονίδης (470), που άφησαν στη 2η θέση τους A. Κοσματόπουλο – A. Παπαδόπουλο, Γ. Βασιλάς – E. Μιτάκης (470 νέων ανδρών), Σ. Μηλαίου – X. Ευσταθίου (470 γυναικών), Σ. Σουλουτζιδάκης (Μιστράλ), A. Δαύρου (Μιστράλ γυναικών), A. Νικολαΐδης (Λέιζερ στάνταρντ), B. Κραβαριώτη (Λέιζερ ράντιαλ γυναικών) και E. Γναφάκης (Φινν νέων ανδρών).

ΙΠΠΑΣΙΑ

Διεθνείς στο Μαρκόπουλο

Κορυφαίοι ιππείς και αμαζόνες θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, καθώς θα γίνουν εκεί τρεις διεθνείς αγώνες. Από τις 30/9 έως τις 2/10 θα πραγματοποιηθεί διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων και θα ακολουθήσουν τα παγκόσμια κύπελλα υπερπήδησης εμποδίων (6-9/10) και δεξιοτεχνίας (7-9/10).

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Νικητής ο Μαυρομμάτης

Ο N. Μαυρομμάτης (ΟΦΚΟ) αναδείχθηκε νικητής στον πανελλήνιο αγώνα του σκητ με 139/150. Ακουλούθησαν ο B. Στεφανίδης (ΟΦΚΟ) με 139 (στο μπαράζ ο Μαυρομμάτης είχε δύο επιτυχίες και ο Στεφανίδης 1) και ο Σ. Δεληβοριάς (Πάρνης) με 138. Στο ομαδικό επικράτησε ο ΟΦΚΟ με 349 επιτυχίες (πανελλήνιο ρεκόρ). O έφηβος E. Μίτας, με 120/125 πέτυχε πανελλήνιο εφηβικό ρεκόρ.

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ

Παίδες – κορασίδες

Ο N. Βάσιλας (Αθλόδρασις) στους παίδες και η Κατ. Τζιβελοπούλου (AO Φίλιππος) στις κορασίδες αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο μοντέρνο τρίαθλο (σκοποβολή, κολύμβηση, δρόμος). Στην ομαδική σκυταλοδρομία πρώτευσαν η Αθλόδρασις στους παίδες και ο ΕΓΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή