Μια καλή εμφάνιση με Ουντινέζε «χρωστάει» ο ΠΑΟ

Μια καλή εμφάνιση με Ουντινέζε «χρωστάει» ο ΠΑΟ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ανάσα είναι υποχρεωμένος ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα και να φύγει από τη Νεάπολη για να προσγειωθεί στο Ούντινε, όπου αύριο τον περιμένει και τον απειλεί η φορμαρισμένη Ουντινέζε, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπό άλλες συνθήκες, οι «πράσινοι» θα «ξεψάχνιζαν» πολύ περισσότερο όλα αυτά που οδήγησαν την ομάδα σε μια νέα βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα, μετά μια κακή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από πολλά νεύρα και μία ακόμη αποβολή, την τρίτη μόλις σε δύο αγωνιστικές. Ολα αυτά τα σημαντικά προσπάθησαν να τα αναλύσουν και να τα ξεπεράσουν μέσα σε λίγες ώρες, καθώς το… αύριο δεν μπορεί να περιμένει. H ομάδα πηγαίνει κατευθείαν από το ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο άλλο, χωρίς την πολυτέλεια μιας καλής προετοιμασίας.

Πολλές συζητήσεις έγιναν χθες, σε μια προσπάθεια να βρεθεί το αντίδοτο για να βρει ο Παναθηναϊκός ρυθμό και καλά αποτελέσματα. H πιο σημαντική έγινε το μεσημέρι, με συνομιλητές τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όπως συμβαίνει κάθε Δευτέρα ύστερα από αγώνες πρωταθλήματος. Οι δύο άνδρες τα είπαν για περίπου δύο ώρες, με τον προπονητή να προσπαθεί να εξηγήσει στον μεγαλομέτοχο τις αιτίες για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Αν και δεν έγιναν πολλά πράγματα γνωστά απ’ αυτήν την κατ’ ιδίαν συνάντηση, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι δεν τίθεται και ουδέποτε ετέθη θέμα αντικατάστασης του Μαλεζάνι. O «Τζίγκερ» τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη, τον στηρίζει και θα τον στηρίξει, ακόμα κι αν συνεχιστούν τα άσχημα αποτελέσματα.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαπίστωση ότι οι συχνές αλλαγές προπονητών έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Είναι κυρίως η θετική άποψη που έχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας για τον Ιταλό προπονητή, γι’ αυτό άλλωστε τον επέλεξε να οργανώσει αυτός μια προσπάθεια που ξεκινάει εφέτος αλλά έχει μακροχρόνιο ορίζοντα. Θα τον στηρίξει, ακόμα και με κόντρα αποτελέσματα…

Η νέα βαθμολογική απώλεια στη Νεάπολη έχει φέρει τον Παναθηναϊκό σε μια… γνώριμη γι’ αυτόν θέση. Εδώ και τέσσερα χρόνια, του έχει γίνει συνήθεια να μένει πίσω από την κορυφή από 7 μέχρι 12 βαθμούς, με εντυπωσιακό στοιχείο ότι όλες τις φορές κάλυψε τη διαφορά, πέρασε και μπροστά, άσχετα αν στο τέλος δεν κατάφερε παρά μόνο μία φορά να πάρει τον τίτλο. Αυτή η… παράδοση του κυνηγητού δεν επιτρέπει σε κανέναν να προσπερνά την άσχημη εμφάνιση και το κακό αποτέλεσμα. O αρχηγός, Γιάννης Γκούμας, πήρε χθες το λόγο στ’ αποδυτήρια και προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του: «Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού και το ξέρετε. Ολοι έχουμε εγωισμό. Ντρέπομαι να βγω στο δρόμο. Είμαστε πολεμιστές και πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι. Ηρεμήστε, δεν χρειάζονται νεύρα. Και εγώ πέρυσι εκνευρίστηκα και έκανα κάτι για το οποίο ακόμα μετανιώνω…».

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Μαλεζάνι. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε τόσα νεύρα. Κάνουμε καλή δουλειά στις προπονήσεις, χωρίς αυτό να βγαίνει στο γήπεδο. Ηρεμήστε και όλα θα γίνουν καλύτερα», τόνισε ο Ιταλός, κάνοντας και μια σύντομη ανάλυση της Ουντινέζε: «Είναι καλή, οργανωμένη και φορμαρισμένη ομάδα. Παίζει 4-3-3, κυρίως με βαθιές μπαλιές, που χρειάζονται μεγάλη προσοχή». O Μαλεζάνι δοκίμασε για λίγο στην προπόνηση σύστημα 3-6-1 με τον Γκέκα στην κορυφή, αλλά ίσως κάνει την έκπληξη με τον Τόργκελε που πήγε καλά στη Νεάπολη, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. H αποστολή αναχωρεί σήμερα στις 10 το πρωί, χωρίς τους τιμωρημένους Ολισαντέμπε, Κονσεϊσάο και τους τραυματίες Παπαδόπουλο, Αντριτς, αλλά με τους Μόρις και Κώτσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή