Από τις 6 οι οπαδοί στο «Καραϊσκάκη»

Από τις 6 οι οπαδοί στο «Καραϊσκάκη»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωή απέκτησε και πάλι το γήπεδο Καραϊσκάκη, μετά τον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» άρχισαν να φθάνουν στο Φάληρο από τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να βρουν πάρκινγκ, αλλά και να επισκεφθούν την μπουτίκ της ομάδας στην εμπορική στοά του Καραϊσκάκη. Εκεί όπου χθες βράδυ δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με τις φανέλες του Μιχάλη Κωνσταντίνου να έχουν την τιμητική τους. Οι ιθύνοντες του γηπέδου είχαν τοποθετήσει ειδικές σιδεριές γύρω από τις σκάλες που οδηγούν στις θύρες, με την ελπίδα να αποτρέψουν την είσοδο τζαμπατζήδων. Μάταιος κόπος, καθώς ορισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού απέδειξαν ότι έχουν… ακροβατικές ικανότητες και σκαρφάλωσαν αρκετά μέτρα για να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, με την αστυνομία απλώς να παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους. Την ίδια ώρα, η ιδιωτική ασφάλεια του γηπέδου έτρεχε και δεν έφτανε…

Η αποστολή της Ρόζενμποργκ έφτασε στο Καραϊσκάκη, δέκα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ. Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των Νορβηγών. Και τους ετοίμασαν μια… θερμή υποδοχή, με έντονες αποδοκιμασίες, δίνοντάς τους από νωρίς μια γεύση για το τι θα τους περίμενε στο «καυτό» Καραϊσκάκη. Πέντε λεπτά αργότερα, έκανε την εμφάνισή του το πούλμαν του Ολυμπιακού. Και στήθηκε αμέσως ένα σκηνικό… υποδοχής ηρώων.

Εννιά χρόνια

Θα πρέπει να τονιστεί πως οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν χθες εννέα χρόνια συνεχούς παρουσίας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Κοιτάζοντας κάποιος τα αποτελέσματά τους στις πρεμιέρες, θα διαπιστώσει πως μετρούν μόλις δύο ήττες επί ισπανικού εδάφους, από τη Βαλένθια με 2-1 το 2000 και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 1-0 το 2003. Από τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής που έχουν δώσει οι Πειραιώτες ξεχωρίζει εκείνος του 2002 με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη. Οι Γερμανοί, που την προηγούμενη χρονιά είχαν φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, είχαν γνωρίσει τη συντριβή με το εντυπωσιακό 6-2. Κρατάμε ακόμη και τη νίκη με 1-0 επί της Πόρτο στο OAKA το 1997, με ένα εκπληκτικό γκολ του Γιαννακόπουλου, στην πρώτη παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή