Καλημέρα και… αντίο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το όνειρο ετών -οπαδών, διοίκησης και παικτών- να… εξελιχθεί σε εφιάλτη από την πρώτη αγωνιστική μιας διοργάνωσης; «Ναι» αν μία ομάδα υπερτιμήσει τις δυνατότητές της και υποτιμήσει τον αντίπαλο. Αυτό συνέβη με τον Ολυμπιακό, που με το… καλημέρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε την ήττα από τη θεωρούμενη ως πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, τη Ρόζενμποργκ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη νίκη της Λιόν επί της Ρεάλ Μαδρίτης, η συνέχεια φαντάζει… Γολγοθάς, όχι για την κατάληψη της δεύτερης προνομιούχου θέσης, αλλά ακόμα κι αυτής της τρίτης που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο UEFA.

H πρεμιέρα έχει πάντα άγχος και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την παράδοση. Μπήκαν μουδιασμένα στον αγώνα, μπλοκαρίστηκαν από τους παίκτες της Ρόζενμποργκ, η οποία έδειξε να έχει «διαβάσει» πολύ καλά την ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων», μην αφήνοντας περιθώρια ανάπτυξης στους παίκτες του Σόλιντ, ο οποίος έδειξε κι αυτός επηρεασμένος από το τρακ του… πρωτάρη στο κατάμεστο γήπεδο. Απόδειξη; Ξέχασε ότι μπορεί να κάνει αλλαγές και πριν από το 80΄!

Ετσι οι γηπεδούχοι, παρά το επιθετικό τους σχήμα, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και ν’ απειλήσουν την εστία του Γιόνσεν, εκτός από γιόμες και χτυπήματα φάουλ, που κέρδιζε κατά τεκμήριο ο Μπαμπαγκίτα. Σ’ ένα από αυτά, στο 19΄ «ευτύχησαν» να δουν τον Λάγκο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο βάθος του τέρματος του και να παίρνουν την πρωτοπορία.

Το γκολ αντί να «λύσει» τα πόδια των πρωταθλητών, τους άγχωσε ακόμη περισσότερο. Αποτέλεσμα, η νορβηγική ομάδα να πάρει τα ηνία του αγώνα και ν’ απειλήσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό με ισοφάριση. Αρνητικός… πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο Χέλσταντ, που στις δύο περιπτώσεις ηττήθηκε από τον Ανατολάκη και στη μία από τον Νικοπολίδη. Ο,τι όμως δεν πέτυχε ο σέντερ φορ της Ρόζενμποργκ, το κατόρθωσε ο Σκέλμπρεντ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στολτίδη και ισοφάρισε στο 43΄. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Ολυμπιακός είχε φτάσει πολύ κοντά στο 2-0, αλλά το σουτ του Μαυρογενίδη εξουδετέρωσε ο Γιόνσεν.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερα λεπτά και σε μία φάση που μπερδεύτηκε όλη η άμυνα, ο Νικοπολίδης προσπάθησε να διορθώσει το τραγικό του σφάλμα, αλλά η απόκρουσή του βρήκε τα πόδια του Μαυρογενίδη, που έδωσε την πρωτοπορία στους φιλοξενουμένους.

Από το σημείο αυτό ο Ολυμπιακός πίεσε και δημιούργησε φάσεις για ισοφάριση. H πιο χαρακτηριστικές με την κεφαλιά του Κωνσταντίνου, στο 60΄, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιόνσεν, ενώ την ίδια τύχη είχε και αυτή του Ανατολάκη στο 72΄. Σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και η χαριστική βολή στις καθυστερήσεις από τον Στόρφλορ, που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των 35.000 οπαδών του Ολυμπιακού κατά παικτών και προπονητή, ενώ χειροκρότησαν ιπποτικά τους Νορβηγούς.

Ο Ιταλός διαιτητής Στέφανο Φαρίνα, που κιτρίνισε μόνο τον Γιόνσεν για καθυστέρηση, έδειξε στη φάση του 73΄ πως κάθε επαφή στην περιοχή δεν μπορεί να είναι και πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Στολτίδης, Ριβάλντο (87΄ Ντάνι), Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Τουρέ (90΄ Καφές), Κωστούλας, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ανατολάκης, Μπαμπαγκίτα (80΄ Οκκάς).

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Γιόνσεν, Βίνσενς (66΄ Μπράατεν), Στραντ, Μπεργκ, Σόλι, Σκέλμπρεντ (85΄ Ρίσεθ), Στόρφλορ, Λάγκο, Χέλσταντ ( 80΄ Φρ. Γιόνσεν), Γκβάρμε, Ντόρσιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή