Χρωστάει αποτέλεσμα

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OYNTINE. Το ευρωπαϊκό του κοστούμι βγάζει απόψε ο Παναθηναϊκός από την ντουλάπα και ελπίζει ότι θα το βρει ατσαλάκωτο, όπως συμβαίνει συχνά – πυκνά σε εποχές που δεν πάει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» έχουν καλή παράδοση στην Ευρώπη και καταφέρνουν συνήθως να δείχνουν ένα πρόσωπο πολύ καλύτερο απ’ αυτό που θα περίμενε κανείς, με βάση την εικόνα τους στις εντός Ελλάδας διοργανώσεις. Το αποψινό (21.45, MEGA) παιχνίδι με την Ουντινέζε εδώ στο «Φρίουλι», είναι μια καλή ευκαιρία να σημάνουν την αντεπίθεση, αλλά τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι τόσο εύκολα όσο περιμένουν οι… ανυποψίαστοι, αυτοί που έχουν κατά νου ότι οι γηπεδούχοι παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και ότι στις δύο προηγούμενες ευρωπαϊκές εμπειρίες τους με αντιπάλους ελληνικές ομάδες, είχαν αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο. H τωρινή ομάδα του Σέρζε Κόσμι εντυπωσιάζει με τη σταθερότητά της και δείχνει ιδιαίτερα απειλητική, και ας μην θεωρείται μεγάλης κλάσης, ισάξιας της Γιουβέντους, της Μίλαν και της Ιντερ, των μόνων ομάδων που την προσπέρασαν πέρυσι στο «καμπιονάτο». Μέχρι στιγμής, η Ουντινέζε έχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ απέκλεισε πιο εύκολα του αναμενομένου στα προκριματικά την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, φιναλίστ στο περασμένο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Μαλεζάνι έχει ξανά αρκετά προβλήματα, καθώς πέρα από την κακή ψυχολογία των παικτών του, έχει τρεις βασικές απουσίες, αυτές των τιμωρημένων Κονσεϊσάο, Ολισαντέμπε και του Παπαδόπουλου, ο οποίος έμεινε μαζί με τον Αντριτς στην Αθήνα λόγω τραυματισμού. Με βάση τα όσα δοκίμασε στην προπόνηση, ο Ιταλός σκέφτεται να ενισχύσει τις πτέρυγες και να παίξει με πολυπρόσωπο κέντρο, σε ένα σύστημα που περισσότερο θα είναι 3-6-1, παρά το 3-4-3 που έπαιξε πέρυσι σε όλα τα ντέρμπι και εφέτος στην Κρακοβία. H βασική διαφορά είναι ότι οι πλάγιοι παίκτες θα έχουν λιγότερες προωθήσεις στην επίθεση και την προσοχή τους περισσότερο στραμμένη στην άμυνα. H επιστροφή των Μόρις, Κώτσιου στην ενδεκάδα, δίνει την ευχέρεια στον Μαλεζάνι να τους χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Γκούμα. Στα πλάγια, αναμένεται να παίξουν οι Νίλσον, Σέριτς με τους Χαραλαμπίδη, Βόουτερ μπροστά τους, τον Μπίσκαν αμυντικό χαφ, τον Γκονζάλες σε ρόλο οργανωτή και δεύτερου επιθετικού, πίσω από τον Τόργκελε, που πήγε καλά στη Νεάπολη και μάλλον θα τον προτιμήσει ο Μαλεζάνι αντί του Γκέκα. Τερματοφύλακας φυσικά, θα είναι ο Γκαλίνοβιτς.

«Η λέξη Παναθηναϊκός δημιουργεί από μόνη της πίεση και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτήν. Οσο καιρό παίζω στην ομάδα, είναι σημαντικό που δεν βλέπω έπειτα από ήττες κατήφεια. Στο ποδόσφαιρο, οι αλλαγές είναι συχνές. Τη μία είσαι ήρωας και την άλλη ο χειρότερος παίκτης. Δεν έχουμε την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, αλλά πρέπει να δώσουμε για το θετικό αποτέλεσμα ό,τι έχουμε και ό,τι δεν έχουμε. H Ουντινέζε είναι πολύ καλή ομάδα, όμως ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει πολύ καλύτερες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο Ηλίας Κώτσιος, ο μόνος παίκτης που έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο. Δηλώσεις, τονωτικές μάλιστα, έκανε και ο Αργύρης Μήτσου: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, έχω όμως εμπιστοσύνη στην ομάδα και είμαι αισιόδοξος. Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο και θα δούμε αν ο Παναθηναϊκός είναι καλός ή κακός.»

– Περίπου 1.900 εισιτήρια ζήτησε και πήρε ο Παναθηναϊκός και αναμένεται να διαθέσει τα περισσότερα. Εχουν έλθει στο Ούντινε αρκετοί εκδρομείς από την Ελλάδα, αλλά και πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία. O καιρός είναι αρκετά καλός, όμως υπάρχει πρόβλεψη για βροχή σήμερα, την ώρα του αγώνα.

– Την αποστολή του Παναθηναϊκού περίμεναν στο αεροδρόμιο της Τεργέστης αρκετοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή