«H Ελλάδα, φαβορί στο Ευρωμπάσκετ»

«H Ελλάδα, φαβορί στο Ευρωμπάσκετ»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H Ελλάδα έδειξε στο τουρνουά «Ακρόπολις» ότι είναι το φαβορί, όχι μόνο για την πρώτη θέση του ομίλου μας, αλλά και για τον τίτλο!» Ποιος μιλάει; Εστω κι αν θέλει να φανεί ευγενής ή και «διπλωμάτης», ο Γιάκα Λάκοβιτς, που θα τεθεί αντιμέτωπος της ελληνικής ομάδας το βράδυ του Σαββάτου με την Εθνική Σλοβενίας, αναγνωρίζει την υψηλή ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων παικτών και την ομαδική συνεργασία.

«Ο προπονητής μας, Αλες Πίπαν, μου ζήτησε να του αναλύσω κάθε παίκτη της Ελλάδας ξεχωριστά. Ξέρω τους περισσότερους. Του είπα ό,τι μου ζήτησε. Ομως, δεν νομίζω να κάνει αυτό τη διαφορά. H Ελλάδα είναι ομάδα και δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος παίκτης. Εχουν ομαδικό πνεύμα στο παιχνίδι τους και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο», είπε ο Σλοβένος πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, που θεωρεί ότι η Εθνική ομάδα του διαθέτει τη φιλοσοφία του νικητή και μπορεί να φτάσει ψηλά στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

«Αυτή η Σλοβενία έχει παίκτες που αγωνίζονται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας και στους πρωταθλητές του NBA. Εχουμε φιλοσοφία νικητή, λοιπόν, ως άτομα και ως σύνολο. Στόχος μας είναι να νικάμε κάθε αντίπαλο με τη σειρά. Βήμα βήμα, δεν βλέπουμε τελικό απ’ την αρχή, αλλά τους τρεις αντιπάλους στην πρώτη φάση», κατέληξε ο Λάκοβιτς.

– Παίκτη υπό δοκιμή φέρνει στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός, και πρόκειται για τον Σπένσερ Γκλότζερ. O Αμερικανός φόργουορντ (2,03 μ., 25 χρ.) είναι απόφοιτος του γνωστού πανεπιστημίου UCLA και τις τελευταίες ημέρες έδωσε το παρών στο καμπ του Τρεβίζο, όπου άφησε καλές εντυπώσεις. Σήμερα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση και ενδέχεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, αν ικανοποιήσει τον συνεργάτη του Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη.

– H Μάλαγα αγόρασε τα δικαιώματα του Κώστα Βασιλειάδη από τον ΠΑΟΚ, αλλά θα επιτρέψει στον αρχηγό της Εθνικής Νέων να αγωνισθεί για έναν ακόμη χρόνο στον «Δικέφαλο» του Βορρά, με τη μορφή δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή