Αστέρια της ενόργανης στον Βόλο το 2006

Αστέρια της ενόργανης στον Βόλο το 2006

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κορυφαίες γυμνάστριες της Γηραιάς Ηπείρου θα βρεθούν το 2006 στον Βόλο, καθώς στην πόλη της Μαγνησίας θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυναικών και νεανίδων. Στην διοργάνωση, την οποία διεκδικούσαν η Στοκχόλμη, το Λονδίνο και η Σεβίλλη, αναμένεται να πάρει μέρος η νέα γενιά του αθλήματος αφού μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας πολλές αθλήτριες, όπως η Ρωσίδα Χόρχινα, εγκατέλειψαν την ενεργό δράση. Ετσι, όσοι παρακολουθήσουν τη διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα «αστέρια», που θα λάμψουν τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ζητήσει από τους διοργανωτές μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποπεράτωση της αίθουσας που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση (κερκίδες, δημοσιογραφικά θεωρεία, αποδυτήρια κ.λπ.), να έχουν εξασφαλισθεί τέσσερα σετ οργάνων (ένα για το γήπεδο και τρία για τα προπονητήρια) και να έχει εξασφαλίσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία το ποσό των 650.000 ευρώ, για να καλύψει τον προϋπολογισμό των αγώνων.

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που έγιναν στην Αθήνα, σειρά έχουν οι πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους. Παράλληλα δε, δίνεται η δυνατότητα μέσα από ανάλογες διοργανώσεις υψηλού αθλητισμού να αναδείξουν διεθνώς τα ιδιαίτερα, ιστορικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή