Χωρίς ταυτότητα 3-0 ο ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OYNTINE. «Ναυάγησε» ο Παναθηναϊκός και στο πρώτο του παιχνίδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττήθηκε από την… πρωτάρα στη διοργάνωση (και σε καμία περίπτωση, φόβητρο) Ουντινέζε με 3-0, γνωρίζοντας έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του επί ιταλικού εδάφους. Πλέον, είναι μονόδρομος η νίκη επί της Βέρντερ στη 2η αγωνιστική, για να μην κατέβει νωρίς νωρίς από τρένο της πρόκρισης.

Ο Αλμπέρο Μαλεζάνι δεν αιφνιδίασε με την ενδεκάδα που παρέταξε στο «Φρίουλι», στις κερκίδες του οποίου βρέθηκαν περισσότεροι από 1.000 οπαδοί των «πρασίνων». O Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε σε σχήμα 3-6-1, τους Γκούμα, Μόρις και Κώτσιο στην άμυνα, τους Μπίσκαν, Γκοζνάλες, Νίλσον, Σέριτς, Χαραλαμπίδη και Βόουτερ στο κέντρο, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Τόργκελε.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα μπορούσε εύκολα να διακρίνει κάποιος άγχος στις κινήσεις των «Ιταλών». Αγχος, που πήγαζε από την πρώτη συμμετοχή των «φριουλάνι» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια ώρα οι «πράσινοι», παίζοντας στα… ρηχά, είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 10΄, αλλά ο Νατάλι απεσόβησε τον κίνδυνο προ του Τόργκελε. Οσο κυλούσε η ώρα, η Ουντινέζε περνούσε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αναζητώντας το γκολ, το οποίο ήρθε στο 28΄ από τον Ιακουίντα.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όμως το φάουλ το Γκονζάλες σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ντε Σάνκτις. Μέχρι το «φινάλε» του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά δεν δέχθηκε και άλλο γκολ χάρη στις άκρως αποτελεσματικές επεμβάσεις του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι άρχισε να αναζητεί την ισοφάριση, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Ούγγρο επιθετικό Σάντορ Τόργκελε να προκαλεί προβλήματα στους αμυντικούς των γηπεδούχων. Ομως, δεν δημιούργησε ευκαιρίες, γκολ δεν πέτυχε.

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί πρόσεχαν κυρίως τα νώτα τους και κυνηγούσαν ένα δεύτερο γκολ μέσω επικίνδυνων αντεπιθέσεων. Και το πανηγύρισαν στο 73΄, όταν πάλι ο Ιακουίντα δέχθηκε μία κάθετη πάσα, τρύπησε το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκούς, πέρασε τον Γκαλίνοβιτς και με σουτ πανηγύρισε (παρά την προσπάθεια του Μόρις) το 2-0. O Ιακουίντα, το πρόσωπο της βραδιάς, πέτυχε χατ – τρικ στο 76΄. Εκεί τελείωσαν όλα.

Μέσα σε τρία λεπτά, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι που έως το 73΄ έδειχνε ικανός να «κλέψει» από το Ούντινε τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά το 76΄, οι «πράσινοι» κατέθεσαν τα όπλα και κινδύνευσαν να δεχθούν και άλλο γκολ.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Ντε Σάνκτις, Ομποντο (68΄ Πίντσι), Ζενόνι, Βιντιγκάλ, Ιακουίντα, Ντι Νατάλε (84΄ Ντι Μικέλε), Νατάλι, Μουντάρι, Φελίπε, Καντελά, Ζουάρες (85΄ Σενσίνι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Κώτσιος, Γκούμας, Μπίσκαν, Γκονζάλες, Βόουτερ (75΄ Λεοντίου), Χαραλαμπίδης (70΄ Γκέκας), Σέριτς, Νίλσον, Τόργκελε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή