Πισω απο τις Καμερες

3' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και φωλιές περιστεριών

Πολύ μεγάλο γήπεδο είναι το «Φρίουλι», σε σχέση πάντα με την πόλη. Το Ούντινε έχει (μαζί με τα περίχωρα) μόλις 90.000 κατοίκους και αυτό σημαίνει ότι για να γεμίσει ένα γήπεδο 40.019 θέσεων, πρέπει να εμφανιστεί όλος ο «μάχιμος» ανδρικός πληθυσμός, μαζί με αρκετά γυναικόπαιδα! Είναι πάντως αρκετά λειτουργικό γήπεδο, σκεπαστό κατά το ήμισυ. Το εντυπωσιακό είναι ότι κάτω από θόλο του σκεπάστρου έχουν φτιάξει τις φωλιές τους δεκάδες περιστέρια και, όπως είναι επόμενο, τα καθίσματα ήταν όλα γεμάτα κουτσουλιές την παραμονή! O καθαρισμός έγινε ανήμερα του αγώνα, αλλά την ώρα διεξαγωγής του δεν έλειψαν τα προβλήματα. Προφανώς τα περιστέρια έχουν συνηθίσει την παρουσία των χιλιάδων θεατών, έμειναν στις φωλιές τους και για ενενήντα λεπτά… βομβάρδισαν ανηλεώς από αέρος τον κόσμο!

Πρωτάρα

Η προχθεσινή ήταν η πρώτη εμφάνιση της Ουντινέζε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από πολλά χρόνια άκαρπων προσπαθειών. Κι άλλες φορές έφτασε κοντά στη βρύση η ομάδα του Ούντινε, αλλά πάντα κάτι γινόταν και έμενε απ’ έξω. Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον, τα εισιτήρια είχαν πολύ προσιτές τιμές. Τα περισσότερα κόστιζαν μόλις 20 ευρώ και μόνο τα ακριβά, στο κέντρο, κοντά στους επισήμους, κόστιζαν 50. Είναι τόσο μικρή η πόλη του Ούντινε, που αν τα έβαζαν παραπάνω, υπήρχε κίνδυνος να διώξουν τον κόσμο από το γήπεδο. Οταν η προσφορά είναι μεγάλη και η ζήτηση μικρή, οι τιμές είναι φιλικές προς τον πελάτη. Το αντίθετο εκτινάσσει τις τιμές στα ύψη!

Και οι ομογενείς

Τους εντός έδρας αγώνες της AEK θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν οι Ελληνες ομογενείς της Αυστραλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ, καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ, συνήψε σχετική συμφωνία με τον ANT1. H αρχή θα γίνει την Κυριακή με τον αγώνα AEK – Αιγάλεω. Το ματς θα μεταδοθεί απευθείας σε Αμερική και Καναδά μέσω του ANT1 SATELITE, στις 13.00 (ώρα N. Υόρκης) και στην Αυστραλία μέσω του ANT1 PACIFIC τη Δευτέρα στις 03.00.

Προεδρική στήριξη

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τραβάει σαν μαγνήτης την κριτική έπειτα από ένα ανάποδο αποτέλεσμα. Ακόμη και αν έχει νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου», αρκεί μία ήττα απ’ τον Ιωνικό (τυχαία τα παραδείγματα) προκειμένου να «φουντώσει» η κριτική και να αναζητηθούν ευθύνες από προπονητή και παίκτες. Ολα αυτά θα είχε κατά νου ο Σωκράτης Κόκκαλης και ζήτησε απ’ τον κόσμο να στηρίξει τον Τροντ Σόλιντ. Να προλάβει καταστάσεις, ήθελε ο πρόεδρος, διότι δείχνει αποφασισμένος να δώσει στον Νορβηγό τον χρόνο που χρειάζεται, προκειμένου να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα.

Για το θαύμα

Θυμάμαι τα λόγια του Γρηγόρη Γεωργάτου σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι σε αθλητική εφημερίδα. Υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός θα πετύχει εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν μπει στο αεροπλάνο χωρίς να υπάρχει πίεση για το τρίποντο. Τώρα είναι η ευκαιρία… Μετά την ήττα από τη Ρόζενμποργκ, οι Πειραιώτες δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν στο «Μπερναμπέου». Να «πετάξουν», τέλη Σεπτεμβρίου για τη Μαδρίτη, χωρίς άγχος και πίεση και όπου βγει…

«Διψούν» στον Βόλο

Οι κάτοικοι της επαρχίας «διψούν» για αθλητικές διοργανώσεις και είναι πολύ σωστή η απόφαση να διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυναικών και νεανίδων του 2006 στον Βόλο. Οι κάτοικοι της Μαγνησίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα εκπληκτικό θέαμα από τις κορυφαίες γυμνάστριες της Ευρώπης. Αρκεί οι ιθύνοντες να διοργανώσουν με προσοχή το πρωτάθλημα και, φυσικά, να συμμετάσχουν κάποιες Ελληνίδες αθλήτριες στα τελικά.

Τα αποτελέσματα θα αργήσουν στον ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «ξήλωσε» την ομάδα της Ριζούπολης. Καλώς ή κακώς, και για τους δικούς του λόγους, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης «έστησε» τους «πράσινους» από το μηδέν. Φιλόδοξη προσπάθεια, όμως από το μηδέν δεν φθάνεις αμέσως στο δέκα. Δεν μπορείς από την α΄ τάξη του γυμνασίου να πας σε μια χρονιά στη β΄ λυκείου. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ πρώτα… συστήνονται και μετά αλλάζουν πάσα. Για να πετύχει η ανοικοδόμηση θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα περάσει από «σαράντα κύματα» για να βρει τον δρόμο της. Θα ηττηθεί από υποδεέστερους αντιπάλους, θα χάσει βαθμούς, ίσως και το πρωτάθλημα και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή είναι όμως η φυσική ροή των πραγμάτων και σ’ αυτή θα πορευθεί ο Παναθηναϊκός. Τα αποτελέσματα της… μεταρρύθμισης που επιχείρησε ο Τζίγκερ θα αργήσουν να φανούν. Γι’ αυτό τα συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος, όπως κάθε συμπέρασμα (κι όχι στην αρχή όπως πολλοί κάνουν). O Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο να βγάλει εις πέρας και το πλάνο του είναι σωστό (θέλει βέβαια τουλάχιστον δύο αμυντικούς τον Δεκέμβριο). Σίγουρα θα βρει τη σωστή χημική ένωση, αφού διαθέτει καλά υλικά. O Ιταλός έχει βάλει τους «πράσινους» να παίζουν με την μπάλα κάτω κι όχι με «καμινάδες», με μυαλό κι όχι με «γιουρούσια» και «κατενάτσιο». O χρόνος θα δείξει αν θα κερδίσει το στοίχημα ο πρόεδρος του ΠΑΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή