Προβάδισμα πρόκρισης η AEK

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραχεία κεφαλή στην υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του κυπέλλου UEFA πήρε η AEK, μετά τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε από τη Ζενίτ, στο «Πετρόφσκι Στάντιον». Το 0-0 μέσα στην Αγία Πετρούπολη αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία για την ελληνική ομάδα, ωστόσο παραμένει πάντα το πιο εύθραυστο αποτέλεσμα σε αγώνες που υπάρχει ρεβάνς (29/9, OAKA).

H φετινή AEK εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένη. O Φερνάντο Σάντος έδωσε μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του, πιθανότατα σκεπτόμενος το περυσινό 5-1, ενώ παράλληλα ευτύχησε να έχει ένα πολύ καλό Σορεντίνο κάτω από τα γκολπόστ. O Ιταλός ήταν ανίκητος, ειδικά απέναντι στον Κερζάκοφ, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πλασέ του Ρώσου επιθετικού στην τελευταία φάση του αγώνα (94΄).

«Παίξαμε πολύ κοντρολαρισμένα. Μετά το 25ο λεπτό η Ζενίτ άλλαξε την τακτική της και για ένα διάστημα χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Ομως συνήλθαμε γρήγορα και αντιμετωπίσαμε σωστά την αλλαγή αυτή. Δείξαμε λίγο κουρασμένοι και προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα επιθετικά με την είσοδο των Λάκη, Σοάρες. Τα τελευταία 10 λεπτά η Ζενίτ μάς πίεσε πάρα πολύ, όμως υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις όπου θα μπορούσαμε να βγάλουμε καλές αντεπιθέσεις, αλλά δεν κρατούσαμε καλά την μπάλα.

Πιστεύω ότι εκεί έλειψε η αυτοσυγκέντρωση των παικτών που σκέφτονταν την άμυνα. Βρισκόμαστε πλέον στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Ζενίτ και σε 15 ημέρες θα παίξουμε το υπόλοιπο του αγώνα. Σίγουρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να περάσουμε, όμως σεβόμαστε τη Ζενίτ. Στην Αθήνα πρέπει να παίξουμε με θέληση και ταπεινοφροσύνη», σχολίασε ο Φερνάντο Σάντος, δίνοντας παράλληλα μια πετυχημένη εικόνα του παιχνιδιού.

Ο Πορτογάλος με Τσιρίλο, Αλεξόπουλο, Μόρα και Κατσουράνη σε ανασταλτικό ρόλο και με γρήγορους μεσοεπιθετικούς (Βενλίνσκι, Σέζαρ και Σοάρες στη συνέχεια) προσπάθησε να «κλέψει» το ματς, αλλά δεν του βγήκε. Αμυντικά η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά, αλλά επιθετικά ο Λυμπερόπουλος έμοιαζε απελπιστικά μόνος, ενώ οι ευκαιρίες που έγιναν ήταν ελάχιστες και χωρίς ουσία. H Ζενίτ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά μόνο ο πολύ καλός Κερζάκοφ κατάφερε να γίνει απειλητικός και έδειξε (όπως και πέρυσι) ότι ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. O Ρώσος στράικερ έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ (68΄, 94΄), αλλά τον σταμάτησε ο Σορεντίνο.

Καλή η διαιτησία του Νορβηγού, Τόμι Σκέρβεν, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ανιούκοφ, Κατσουράνη, Αλεξόπουλο, Κόντη.

ΖΕΝΙΤ: Τσοντοφάλσκι, Φλάχμπαρτ, Μάρες, Βιέστιτσα, Χάγκεν, Ραντίμοφ, Γκόρσκοφ (54΄ Πόσκους), Ανιούκοφ, Σπίβακ (86΄ Σιρλ), Κερζάκοφ, Αρσάβιν (75΄ Βλασόφ).

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Μάλμπασα, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (90′ Κυριακίδης), Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ (72΄ Σοάρες), Βενλίνσκι (84΄ Λάκης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή