Πρεμιέρα A1 ανδρών στο χάντμπολ

Πρεμιέρα A1 ανδρών στο χάντμπολ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σέντρα θα στηθούν σήμερα οι ομάδες της A1 ανδρών του χάντμπολ, καθώς κάνει πρεμιέρα το νέο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα. H αύξηση των ομάδων σε 14, καθώς και η δημιουργία πλέι οφ της τετράδας δίνουν μια καινούργια προοπτική στο φετινό μαραθώνιο. Το επίπεδο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των διεθνών αγωνίζεται σ’ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι υψηλό. Οι ομάδες έκαναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις και αυτό που περιμένουν είναι η ανταπόκριση του κόσμου.

Οι ειδικοί, ωστόσο, εκτιμούν πως φέτος θα υπάρξει μεγαλύτερος συναγωνισμός και το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Κάτι που επισημαίνει και ο τεχνικός του Φίλιππου Βέροιας, Νίκος Μάντζος: «Περιμένω έντονο συναγωνισμό, καλά παιχνίδια και μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Συνεχίζω να είμαι υπέρ της αύξησης των ομάδων, όμως θα δούμε στην πράξη πώς θα λειτουργήσει».

Από την πλευρά του ο συνάδελφός του στον ΓΑΣ Κιλκίς, Νίκος Γεωργιάδης, μιλάει με ονόματα: «O Αθηναϊκός έχει ξεφύγει. O Πανελλήνιος και ο Διομήδης Αργους έχουν και εκείνοι δυναμώσει και θα πρέπει όλες οι ομάδες να βοηθήσουν ώστε να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. H ομάδα μου είναι ένα ερώτημα από την άποψη ότι θα πρέπει να δέσει το σύνολο, αφού ήρθαν επτά καινούργιοι παίκτες».

Υπέρ της αύξησης των ομάδων τάχθηκε ανεπιφύλακτα ο τεχνικός του BAO, Νέναντ Πίβατς, ο οποίος συμπλήρωσε πως φέτος οι ομάδες επέλεξαν τους καλύτερους ξένους από κάθε άλλη φορά: «Είναι μία πολύ καλή αρχή το πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες. Ηταν κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό. Οι ομάδες θα βοηθήσουν στην ανταγωνιστικότητα και θα δώσουν περισσότερους αγώνες σε όλους, μια και το πρωτάθλημα θα είναι πιο μεγάλο. Είναι γεγονός ότι όλα τα πρωταθλήματα των κορυφαίων στο χάντμπολ ευρωπαϊκών χωρών έχουν 14 και 16 ομάδες».

Στο σημερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Πανελληνίου με τον ΓΑΣ Κιλκίς (18.00). Θα παίξουν επίσης: 17.00: Ιωνικός – Διομήδης Αργους. 18.00: ΑΣΕ Δούκα – Βριλήσσια. 18.30: Αθηναϊκός – BAO. 19.00: Γ.Σ. Κορωπίου – AEK. 19.30: Φίλιππος – ΧΑΝΘ. 20.00: Απόλλων Καλ. – ΠΑΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή