Βλέπει Σερβία, πιστεύει Ελλάδα

Βλέπει Σερβία, πιστεύει Ελλάδα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. H κορούλα του είναι τεσσάρων χρόνων και τώρα αρχίζει να ενημερώνεται για τα κατορθώματα του γκριζομάλλη, πλέον, πατέρα της, Σάσα Ντανίλοβιτς, που δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το ραντεβού του 34ου Ευρωμπάσκετ και επέστρεψε στο Βελιγράδι, μαζί με την οικογένειά του, ύστερα από τις διακοπές που έκανε στην Ελλάδα. O 40άρης, πλέον, Ντανίλοβιτς, ο οποίος έπαιξε μπάσκετ στην Παρτιζάν, στους Μαϊάμι Χιτ (δύο χρόνια) και στην Κίντερ Μπολόνια, με την οποία κέρδισε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, έχει γίνει επίτιμος πρόεδρος της Παρτιζάν Βελιγραδίου και προθυμοποιήθηκε να μιλήσει στην «K» για το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη χώρα του και φυσικά βρίσκεται κοντά στην Εθνική Σερβίας.

«Εχουμε καλή ομάδα, αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη. Αυτό θα αποδειχθεί στο γήπεδο. Πιστεύω ότι η Σερβία θα φτάσει στην τετράδα και μετά χρειάζεται να παίξει δυο πολύ καλά παιχνίδια για να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Το θέλουμε πολύ, γιατί η διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κερδίσουν μόνοι τους, οι φίλαθλοί μας», υποστήριξε ο Ντανίλοβιτς, που έχει γράψει ένα προφητικό σλόγκαν στο δεξί χέρι του, με τατουάζ και στη λατινική γλώσσα: «Τα λόγια σου με οδηγούν να κοιτώ πάντα ψηλά».

– H Εθνική Σερβίας προέρχεται από δύο αποτυχίες στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πιστεύεις ότι έχει συνέλθει και είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή;

– H ομάδα έχει ανανεωθεί σημαντικά και διαθέτει πάντα αξιόλογους παίκτες με ταλέντο, που παίζουν στο NBA και στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το θέμα, όμως, είναι το πώς παίζουν στην εθνική ομάδα, που είναι διαφορετική… ιστορία για κάθε Εθνική. Μπορεί να υπάρχουν καλοί παίκτες και να είναι ηγέτες στις ομάδες τους, αλλά στην Εθνική είναι ένας «γάμος» εγωισμών, κλάσης και αξίας για το συμφέρον της ομάδας. Αν δεν υπάρξει αυτό το στοιχείο, όπως συνέβη στη δεκαετία του ’90, δεν πρόκειται να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα. Οχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ντίβατς, που ερχόταν από το NBA με τόσο μεγάλη καριέρα και, στην Εθνική, ήταν πάντα ο πρώτος που θα έκανε περισσότερα σουτ και θα κατέθετε το ταλέντο του στον «βωμό» της εθνικής ομάδας. Ετσι είναι. Οταν υπάρχουν βεντέτες σε οποιαδήποτε ομάδα, θα πρέπει να υποτάσσονται κι αν δεν το κάνουν, πρέπει ο προπονητής να παίζει αυτόν τον ρόλο. Θα ήταν πολύ θετικό να ήταν σ’ αυτή την ομάδα και ο Στογιάκοβιτς, αλλά κανείς δεν παίζει στην εθνική ομάδα με το ζόρι ή με παρακάλια».

– Για την Εθνική Ελλάδος, πόσες πιθανότητες δίνεις για να κερδίσει ένα μετάλλιο;

– Είναι υποψήφια, αλλά χρειάζεται και τα ανάλογα αποτελέσματα. Δεν έχει ηγέτη, αλλά διαθέτει πολύ δυνατό σύνολο. Είδα το παιχνίδι Ελλάδας – Σερβίας στο «Ακρόπολις» και μου άρεσε η ελληνική άμυνα και η μεθοδικότητα που είχε στην επίθεση. Εχει αυτοματοποιήσει το παιχνίδι της και η περιφέρειά της δουλεύει πολύ καλά. Αν παίξουμε στον ημιτελικό, θα δούμε αν άλλαξε κάτι από την εικόνα του φιλικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή