ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερη αξία παραμένει στην Ιταλία ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αν κρίνουμε όχι μόνο απ’ αυτά που έλεγαν για το πρόσωπό του οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, αλλά και από τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν. Πριν από τη σέντρα, πολλοί φωτογράφοι τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα μέχρι να φτάσει στον πάγκο και όταν κάθησε εκεί, τα φλας άστραψαν για πολλή ώρα. Εδωσε πολλές συνεντεύξεις ξεχωριστά σε τηλεοπτικά κανάλια, ενώ το Sky Sports του είχε ετοιμάσει ειδικό αφιέρωμα, με αφορμή την επιστροφή του στην Ιταλία. Πιο χαρακτηριστική στιγμή που την έδειχνε και την ξανάδειχνε το κανάλι, ήταν το ντεμπούτο του στο «καμπιονάτο» με τη Φιορεντίνα. Συνέπεσε να γίνει στο γήπεδο του Ούντινε και οι «βιόλα» είχαν νικήσει 3-2 με γκολ του Μπατιστούτα στο 91΄. O Μαλεζάνι, τρελαμένος από τη χαρά του, διέσχισε τρέχοντας όλο το γήπεδο, σκαρφάλωσε στην εξέδρα των οπαδών της ομάδας του και πανηγύρισε έξαλλα μαζί τους!

Τα ιδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Πριν καν γίνει σέντρα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απολύθηκαν ήδη ο Τσάπλαρ από τον Πανιώνιο και ο Καραγεωργίου από τον ΠΑΟΚ. Αν οι οπαδοί διοικούσαν τις ομάδες τους, ο Μαλεζάνι θα έπινε ήδη τον εσπρέσο του στη Βερόνα και ο Σόλιντ θα έψαχνε στην ντουλάπα του το καλάμι που είχε για να ψαρεύει σολομούς στη Νορβηγία. Είναι αφόρητο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους προπονητές. Λες και τους έχουν δώσει στα χέρια τους υπερπαίκτες και πρέπει ντε και καλά να είναι με το «καλημέρα» οι ομάδες τους… υπερομάδες. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι ελάχιστοι μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος. Μας πιάνει ένας πανικός με τα πρώτα ανάποδα αποτελέσματα, λες κι έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Μια χαρά το είπε ο Σόλιντ ότι δεν είναι καταστροφή μια ήττα από τη Ρόζενμποργκ, καταστροφή είναι αυτό που συνέβη στη N. Ορλεάνη…

Τα πραγματα έχουν μπερδευτεί στον όμιλο του Ολυμπιακού και γίνονται πολύ δύσκολα. Αρκεί να σκεφθεί κάποιος ότι ακολουθούν δύο αγώνες… φωτιά, με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και τη Λιόν στη Γαλλία. Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και το Ζερλάν μοιάζουν με δύο απόρθητα φρούρια, όπως ήταν και το Καραϊσκάκη πριν από το παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ, αφού πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0 τη Λίβερπουλ, τη Μονακό και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Θα πρέπει, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι να μιμηθούν του Νορβηγούς και να κάνουν την έκπληξη σε Ισπανία και Γαλλία, προκειμένου να μην ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο χωρίς βαθμό.

Ο Ριβαλντο θεωρεί ότι είναι εφικτό το «διπλό» στη Μαδρίτη. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να θυμηθεί ο Βραζιλιάνος τον καλό του εαυτό…

Η εθνικη ομάδα βόλεϊ των ανδρών έχει εξασφαλίσει για τα δύο επόμενα χρόνια τη συμμετοχή της σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος. Το θέμα, όμως, είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια κάποιοι από τους νυν παίκτες θα είναι μεγάλοι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πρέπει να αντικατασταθούν από νεότερους. Κι εκεί αρχίζει το πρόβλημα, καθώς η έλευση κορυφαίων ξένων αφήνει τους νέους Ελληνες παίκτες να… σκουπίζουν τους πάγκους των ομάδων τους. Οι ιθύνοντες του αθλήματος πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα αυτό το σημείο εάν θέλουν η Εθνική να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή