Στους «8» και συνεχίζουμε

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τα «εύκολα δύσκολα» έκανε η εθνική ομάδα μπάσκετ κόντρα στο Ισραήλ, αλλά η νίκη με 67-61 στέλνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 8 καλύτερες ομάδες του 34ου Ευρωμπάσκετ, την ίδια ώρα που θα απουσιάσουν οι Σέρβοι οικοδεσπότες της διοργάνωσης. H παράδοση των αγχωτικών παιχνιδιών Ελλάδας – Ισραήλ τηρήθηκε και στο στάδιο «Πιονίρ» του Βελιγραδίου, όπου η ελληνική ομάδα «λαχτάρησε» μέχρι το 38΄ 43΄΄ (59-56 από το τρίποντο του Χάλμπεριν), αλλά είχε, τουλάχιστον, την ψυχραιμία για να μην «πεθάνει» άδοξα και πρόωρα.

Οι 23 πόντοι του Νίκου Ζήση και οι 19 του Λάζαρου Παπαδόπουλου ήταν η «όαση» στην επιθετική «ξηρασία» της εθνικής ομάδας που θα μπορούσε να είχε τελειώσει με… συνοπτικές διαδικασίες από το πρώτο ημίχρονο τις… διαφορές της με το Ισραήλ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τα 15 λάθη των αντιπάλων της και έδειξε πάλι επιπόλαιη στα επιθετικά καθήκοντά της. Σε εύκολες φάσεις για την επίτευξη καλαθιού, οι διεθνείς δεν ολοκλήρωσαν με ευστοχία την τελική επιλογή τους και η διαφορά του σκορ στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (25-14) επέτρεπε στους παίκτες του Σβι Σερφ να ελπίζουν για την ανατροπή της εξέλιξης του αγώνα στην επανάληψη. M’ εξαίρεση τον Ζήση του πρώτου δεκαλέπτου και την ανάκαμψη του Παπαδόπουλου στο 2ο δεκάλεπτο, οι υπόλοιποι διεθνείς ήταν νωχελικοί στο α΄ εικοσάλεπτο, έπαιξαν χωρίς κίνηση στην επίθεση.

ΕΛΛΑΣ: Παπαλουκάς 1, Σπανούλης 2, Ζήσης 23 (2), Φώτσης 6,  Χατζηβρέττας, Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Παπαδόπουλος 19, Κακιούζης 12 (1).

ΙΣΡΑΗΛ: Χάτζαζ 2, Νίσιμ 3 (1),  Σασόν 8 (2), Ουότσον, Μάρκοβιτς 9,  Σέλεφ,  Μπερστάιν 6 (2), Ταπίρο 8 (2), Μιζράχι 8 (2), Κοζικάρο, Γκριν 11, Χάλμπεριν 6 (2).

Αποκλεισμός-σοκ της Σερβίας!

Η Σερβία από το… σπίτι της θα παρακολουθήσει και δεν θα συμμετάσχει στη συνέχεια του 34ου Ευρωμπάσκετ, ύστερα από τον αποκλεισμό της από την οκτάδα της διοργάνωσης. Οι «πλάβι» ηττήθηκαν στο Νόβι Σαντ από τη Γαλλία με 74-71 σε παιχνίδι-θρίλερ, και το σοκ του αποκλεισμού προκαλεί την παραίτηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αποδοκιμάστηκε μαζί με τους «αστέρες» του NBA, από τους συμπατριώτες τους. Οι Γάλλοι, που είχαν ηττηθεί από την Εθνική Ελλάδας, έπαιξαν καλύτερα, δεν επηρεάστηκαν από τον παράγοντα της έδρας. Στα 10΄΄ πριν από τη λήξη, ο Γιάριτς αστόχησε σε 2 βολές και ο Ρέμπρατσα τον «μιμήθηκε» στα 6΄΄, με το σκορ να παραμένει στο τελικό 74-71 και τον Ραντμάνοβιτς να αστοχεί σε τρίποντο… Κορυφαίοι σκόρερ της Γαλλίας οι Πάρκερ (13), Ριγκοντό (14), Ζελαμπάλ (12) και Ντιαό (10).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή