AEK: αποχώρησε ο Γιάννης Φιλίππου

AEK: αποχώρησε ο Γιάννης Φιλίππου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H είδηση της οριστικής(;) αποχώρησης του Γιάννη Φιλίππου από την προεδρία της KAE AEK και η επιστροφή των μετοχών του στην ερασιτεχνική, αιφνιδίασε τον προπονητή της «Ενωσης» και άμεσο συνεργάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη στον  πάγκο της εθνικής ομάδας μπάσκετ, Λευτέρη Κακιούση. H αποχώρηση του κ. Φιλίππου ήταν αναμενόμενη, ύστερα από το άκομψο «ψαλίδισμα» του προϋπολογισμού της επόμενης περιόδου και την επανειλημμένη δήλωσή του ότι ήθελε να πουλήσει την KAE, έστω και με αντάλλαγμα ενός ευρώ!

Οπως έπραξε και πριν από ένα χρόνο ο πρόεδρος της KAE Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης, που αποχώρησε για τρεις μήνες, αλλά όχι οριστικά από τα δρώμενα του τμήματος, ο Γιάννης Φιλίππου παρέδωσε στην ερασιτεχνική AEK και τον πρόεδρό της, Αχιλλέα Κουρέπη, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του, χωρίς να ζητήσει χρηματικό αντίτιμο και ταυτόχρονα απέφυγε τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας για το προσεχές πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα που αναλαμβάνει ο ερασιτεχνικός σύλλογος και θα ορίσει πρόεδρο της KAE τον Χρήστο Ζούπα. O προϋπολογισμός της AEK δεν ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα είναι από την πώληση του Ζήση στην Μπενετόν 500.000 ευρώ, τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ευρωλίγκα 400.000 ευρώ και αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος 400.000. H διοίκηση της ερασιτεχνικής AEK και ο κ. Ζούπας θα πληρώσουν το ποσό που υπολείπεται για τον ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων. O κ. Φιλίππου θα αναλάβει την αποπληρωμή των χρεών των παρελθόντων ετών (περίπου 4 εκατ. ευρώ).

«Ελπίζουμε στη συσπείρωση του κόσμου και τη στήριξή του στην ομάδα» ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Κουρέπη. Και συνέχισε: «Υπήρξε μία προφορική συμφωνία και τις επόμενες ημέρες θα διευθετηθούν κάποιες διαδικαστικές, αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες».

Η διοίκηση της ερασιτεχνικής AEK πρόσκειται στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ντέμη Νικολαΐδη. Είναι άγνωστη, λοιπόν, η αντίδραση των οργανωμένων οπαδών της AEK που βρίσκονταν σε «ανοιχτή ρήξη» με τον Γιάννη Φιλίππου, αλλά τώρα δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων με τον κ. Νικολαΐδη.

Ο Χρήστος Ζούπας, που έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της AEK, δήλωσε ευτυχής και έτοιμος να αναλάβει τα νέα καθήκοντά του: «Πιστεύω ότι είναι καιρός να θυμηθώ ξανά πώς μπαίνουν τα… τρίποντα», είπε ο υποψήφιος αντικαταστάτης του Γιάννη Φιλίππου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή