ΕΔΩ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Οι «σειρήνες» του NBA θα ηχήσουν στα… αυτιά του Δημήτρη Διαμαντίδη οσονούπω και θεωρείται βέβαιο ότι αναλόγως και με την εξέλιξη του διεθνή πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, θα του γίνει επίσημη πρόταση. Στο Βελιγράδι βρίσκεται, από χθες, ο πρόεδρος των Μέμφις Γκρίζλις και μεγάλη δόξα του NBA και των Λος Αντζελες Λέικερς, Τζέρι Ουέστ, ο οποίος δεν «έκρυψε» την παρακολούθηση του Διαμαντίδη, τον τελευταίο χρόνο. «Πρόκειται για καλό παίκτη που έχει σημαντική εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο. Μας ενδιαφέρει και θα δούμε στο μέλλον πώς θα εξελιχθεί. Είναι βέβαιο ότι μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες στην θέση του πλέι μέικερ», είπε ο Τζέρι Ουέστ.

– Περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα των σερβικών εφημερίδων είχε χθες η προκλητική κίνηση των Κροατών φιλάθλων να ανεμίσουν σημαίες της χώρας τους, με φασιστικά σύμβολα που είχαν χρησιμοποιήσει και στη διάρκεια του B΄ Παγκοσμίου πολέμου, όταν και είχαν συνεργασθεί με τον ναζιστικό στρατό. O κροατικός στρατός «Ούστασε» είχε εκτελέσει, περίπου, 700.000 Σέρβους αμάχους, πριν από 65 χρόνια και τα πάθη δεν έχουν καταλαγιάσει στην Ποντκόριτσα, παρά την ανεκτική στάση που τήρησαν οι πολίτες του Μαυροβουνίου και την «καυτηρίασαν» τα σερβικά MME.

– H συμπεριφορά των Κροατών φιλάθλων προκάλεσε και διπλωματικό επεισόδιο της σερβικής κυβέρνησης και του Μαυροβουνίου για την ανοχή που επιδεικνύεται στις φωνές που θέλουν την απόσχιση του Μαυροβουνίου από τη Σερβία. Οι σερβικές εφημερίδες τονίζουν ότι έξω και μέσα από το κλειστό «Μοράτσα» της Ποντγκόριτσα έχει τοποθετηθεί μόνον η σημαία του Μαυροβουνίου και όχι η κοινή σημαία της Σερβίας – Μαυροβουνίου…

– Οι Ρώσοι ξεκουράζονται και περίμεναν χθες το βράδυ τον επόμενο αντίπαλό τους στα προημιτελικά του 34ου ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ από το αποτέλεσμα του αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ. O σταρ της Εθνικής Ρωσίας και των Γιούτα Τζαζ, Αντρέι Κιριλένκο, έδειξε προτίμηση στην ελληνική ομάδα, επειδή αρκετοί Ελληνες διεθνείς αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα: «Το Ισραήλ είναι μια ομάδα μυστήριο, ενώ την Ελλάδα τη γνωρίζουμε καλά και έχει παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας. Γι’ αυτό την προτιμώ».

– Πρόσκληση επίσκεψης στην ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου είχαν τα μέλη της εθνικής ομάδας, αλλά λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ, άπαντες είχαν τη σκέψη τους στην αντιμετώπιση των Ισραηλινών και ζήτησαν συγγνώμη για τη μη ανταπόκρισή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή