Δύο αγάπες και ένα πείσμα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αγάπη του για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και η επιθυμία του ν’ αποδείξει, ότι, όπως είπε, στους Ολυμπιακούς αγώνες τού «έκλεψαν» το μετάλλιο, οδήγησε τον Αιμίλιο Παπαθανασίου στην 2η θέση του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας με σκάφη Φινν. Πώς;

«Μετά τους Ολυμπιακούς σκόπευα να προσφύγω στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο για να διεκδικήσω το μετάλλιο. Επρεπε, όμως, να καταβάλω τουλάχιστον 10 εκατ. δρχ. H Ολυμπιακή Επιτροπή είπε, ότι δεν πρόκειται να τα δώσει, διότι ήταν αβέβαιο το αποτέλεσμα. Αποφάσισα ν’ ασχοληθώ, πλέον, με την ανοικτή θάλασσα. Είχα πρόταση από τον Λούκα Ντεβότι να πάω στο σκάφος του. Πώς, όμως, θ’ άφηνα την ελληνική σημαία για την ιταλική; Και πώς θ’ άφηνα τον Ολυμπιακό, αλλά και τις σχολές του, στις οποίες είμαι διευθυντής, χωρίς να πληρώνομαι; Ετσι, συνέχισα για ν’ αποδείξω ότι αδικήθηκα, αλλά και ν’ αλλάξουν κάποιοι κανονισμοί. Δικαιώθηκα και με τα εφετινά αποτελέσματά μου και με τις αλλαγές των κανονισμών».

Ο Παπαθανασίου ανακοίνωσε, ότι την προσεχή εβδομάδα θα ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού να του δοθεί, κυρίως ως ηθική ικανοποίηση, το πριμ για την 3η Ολυμπιακή θέση και όχι για την 5η, που πήρε. Αναφερόμενος στο 2005, είπε ότι ήταν λαμπρή χρονιά, μολονότι δεν είχε χορηγό. Είχε, όμως, τρεις υποστηρικτές: τον όμιλο Γλου, τον όμιλο Σαρακάκη και το Ιατρικό Κέντρο. Τον βοήθησε, φυσικά, η «ομάδα» του. H γιατρός, Σοφία Δάρα, ο γυμναστής, Βασίλης Βούζας, ο ψυχολόγος, Κώστας Χρυσικάκης και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιούρι Τοκοβόι. O Παπαθανασίου πρόσφερε στον Σωκράτη Κόκκαλη το έπαθλο της 2ης θέσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος, διότι όπως είπε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε οι συνδρομές των μελών να δίνονται στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό.

Ονειρό του και στόχος του είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, στο Πεκίνο. «Πρώτα ο Θεός, τότε θα είμαι 35 ετών. Στην ιστιοπλοΐα, όσο μεγαλώνεις την εμπειρία που αποκτάς την αξιοποιείς στην στρατηγική. Ως το Πεκίνο υπάρχουν τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, τρία Ευρωπαϊκά και τα Γιουρολίμπ. Θέλω να βρω χορηγό να για να πάρω μετάλλιο. Φυσικά, σκοπεύω να συνεχίσω και μετά το Πεκίνο», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή