Ελλάς μπορείς να προκριθείς

Ελλάς μπορείς να προκριθείς

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το βάθρο των μεταλλίων περιμένει την εθνική ομάδα μπάσκετ, αύριο το βράδυ, στο στάδιο «Μπεογκράντσκα» του Βελιγραδίου, αλλά μέχρι τότε, οι διεθνείς παίκτες και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που συναισθάνονται το βάρος της ευθύνης και της προσδοκίας για να επιστρέψει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα πρέπει σήμερα το απόγευμα (19.00) να νικήσουν και να αποκλείσουν τη Γαλλία, στον ημιτελικό. Αν ηττηθούν, θα παίξουν για το χάλκινο μετάλλιο.

Η ελληνική ομάδα επέστρεψε στην ελίτ της Ευρώπης ύστερα από 8 χρόνια, απαλλάχτηκε εν μέρει από το άγχος του απωθημένου που είχε για να μην «χαθεί» κι αυτή η γενιά του αθλήματος και πλέον, παίζει για το μετάλιο και διεκδικεί την πρόκριση της στον τελικό του 34ου «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ».

Απέναντι στη γαλλική ομάδα που νίκησε εύκολα, πριν από 8 ημέρες, στο στάδιο «Πιονίρ» για την πρεμιέρα της διοργάνωσης, άπαντες στην Εθνική ομάδα δηλώνουν ότι περιμένουν ένα διαφορετικό παιχνίδι από τους «τρικολόρ» που έχουν εντυπωσιάσει, αλλά εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Γαλλία είναι «του χεριού μας».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης που έγινε αποδέκτης πολλών συγχαρητηρίων από Ευρωπαίους και Αμερικάνους προπονητές, για την πρόκριση της Εθνικής στους «4», όταν προχθές το βράδυ, παραβρέθηκε στον δείπνο που παρέθεσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στην έπαυλη που έχει στο Βελιγράδι, τόνισε την μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να έχουν οι Ελληνες παίκτες στη δεύτερη αναμέτρησή τους με τη Γαλλία: «Εχουμε κάνει μισό βήμα μπροστά, αλλά πλέον ονειρευόμαστε ένα μετάλλιο. Οταν φτάνεις στην τετράδα μιας διοργάνωσης, παίζεις κατ’ αρχήν για το χρυσό και μετά σκέφτεσαι τα άλλα δύο μετάλια. Θα δούμε. Κάναμε μια μεγάλη επιτυχία, μέχρι τώρα, γιατί είχαμε θέληση, αλληλοσεβασμό και παλέψαμε με πίστη» είπε χαμογελαστός ο Γιαννάκης και συνέχισε: «Θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο παιχνίδι με την Γαλλία. Αυτοί παίζουν λίγο καλύτερα στην άμυνα τους και βρήκαν ρυθμό στα σούτ που επιχειρούν. Δεν υπάρχουν μυστικά που κρύψαμε στο πρώτο παιχνίδι. Μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση χρειάζεται, υπομονή και να αξιοποιήσουμε τον χαρακτήρα που καλλιεργήσαμε μέσα από τις δυσκολίες των προηγούμενων αγώνων μας».

Τα χαμηλά σκορ είναι η «σπεσιαλιτέ» της Εθνικής ομάδας και μπορεί η επιθετική παραγωγικότητα να μην έχει ξεπεράσει τους 67 πόντους, αλλά οι ομάδες που έχουν φτάσει ψηλά στο «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», είναι αυτές που έπαιξαν άμυνα και δέχτηκαν λιγότερους από 60 πόντους.

«Αυτό κάτι λέει. Δείχνει ότι το «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» είναι στα μέτρα μας και ταιριάζει στο στυλ του παιχνιδιού μας» είπε ο αρχηγός της Εθνικής, Μιχάλης Κακιούζης και συμπληρώνει: «Εχουν αποκλεισθεί τρία φαβορί και θεωρώ ότι έχουμε την εικόνα της Γαλλίας, από το πρώτο παιχνίδι. Αυτή η Εθνική Ελλάδας, διαθέτει 12 ηγέτες».

Ο Δήμος Ντικούδης που «ξεμπούκωσε» με την προχθεσινή απόδοσή του, μίλησε για τη συμπαράσταση του κόσμου: «Χαμογελάσαμε μετά από αρκετό καιρό και ο κόσμος που μας έχει στηρίξει, άξιζε αυτήν την επιτυχία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή