Φερνάντο Αλόνσο, ο νεότερος βασιλιάς της Φόρμουλα 1

Φερνάντο Αλόνσο, ο νεότερος βασιλιάς της Φόρμουλα 1

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ισπανία έχει από την Κυριακή τον δικό της ήρωα. O Φερνάντο Αλόνσο κατέλαβε την τρίτη θέση στο γκραν πρι της Βραζιλίας και πέρασε στην ιστορία ως ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. O πιλότος από το Οβιέδο κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 24 ετών, ενός μηνός και 26 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Βραζιλιάνο Εμερσον Φιτιπάλντι, που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο σε ηλικία 25 ετών, οκτώ μηνών και 29 ημερών.

Ο ισπανικός Τύπος έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην επιτυχία του πιλότου της Renault, ενώ οι τίτλοι: «Πρωταθλητής», «Αλόνσο, ο νεότερος βασιλιάς της F1» κυριαρχούσαν στα πρωτοσέλιδα. Στη γενέτειρά του οι κάτοικοι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. O ίδιος, πάντως, κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους θαυμαστές μου και όλους τους Ισπανούς. Ομως, σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για μένα, την οικογένειά μου και για τους στενούς φίλους μου. Εχω παλέψει για μεγάλο διάστημα στην καριέρα μου χωρίς κάποια υποστήριξη, εκτός από αυτή των φίλων μου και 3-4 ανθρώπων, του πατέρα και της μητέρας μου, της αδελφής μου και του θείου μου».

Στο Ιντερλάγκος, η McLaren/Mercedes έκανε το 1-2, με τον Μοντόγια να παίρνει τη νίκη και τον Ραϊκόνεν να τερματίζει στη 2η θέση, γεγονός που την έφερε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών, δύο βαθμούς μπροστά από τη Renault.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή