Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LΑΤΙΜΕS.CΟΜ

Αμερικανική επικράτηση

Ο διάσημος Αμερικανός παίκτης του γκολφ Φρεντ Καπλς προσέφερε την Κυριακή άλλη μία μαγική στιγμή. O συμπατριώτης του, Κρις Ντιμάρκο, έδωσε τον καθοριστικό πόντο, ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Τζακ Νίκλαους, μπορεί να ολοκληρώσει την καριέρα του με μία μεγάλη νίκη. Εκεί που το «Πρέζιντεντς Καπ» έμοιαζε ότι θα καταλήξει σε ισοπαλία, ο Ντιμάρκο έκλεισε μία εκπληκτική εβδομάδα με χτύπημα μπέρντι 5 μέτρων στην 18η τρύπα, δίνοντάς του τη νίκη με ένα χτύπημα προβάδισμα από τον Στιούαρτ Αλπεμπι. Ηταν ο τελικός πόντος που έσπρωξε τους Αμερικανούς στη νίκη. «Κάθε κομμάτι του σώματός μου έτρεμε. O βοηθός μου με εμψύχωσε την τελευταία στιγμή λέγοντάς μου ότι περίμενα τη στιγμή αυτή όλη μου τη ζωή», είπε χθες ο Ντιμάρκο. O Φρεντ Καπλς σφράγισε αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία, νικώντας τον Βίτζεϊ Σινγκ και αυτός στην 18η τρύπα με δύσκολο χτύπημα πατ επτά μέτρων.

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Βροχές και καταιγίδες

Οκτώ χιλιόμετρα από το χώρο του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνας στο Μπατόν Ρουζ, ο ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου αναγκάσθηκε να προπονηθεί στο κλειστό γήπεδο, εξαιτίας του τυφώνα «Ρίτα». Παρ’ όλα αυτά, η ζωή επανακτά τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά τον καταστροφικό τυφώνα «Κατρίνα». H ζωή των παικτών της ομάδας πήρε διαφορετική τροπή μετά τον πρώτο τυφώνα. Το Πανεπιστήμιο στο Μπατόν Ρουζ αναγκάστηκε να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό προσφύγων, χάρη στις καλές του εγκαταστάσεις. O αμυντικός της ομάδας φούτμπολ Σκάιλερ Γκριν φιλοξένησε δεκαοκτώ φίλους και μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του από τη Νέα Ορλεάνη. Οι σύζυγοι των προπονητών διοργάνωσαν στο μεταξύ λαχειοφόρο αγορά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών, ενώ οι παίκτες σταρ της ομάδας επισκέπτονταν νοσοκομεία της πολιτείας για να συναντήσουν τραυματίες και να τους προσφέρουν αυτόγραφα και δώρα.

ΜΙRRΟR

Αγωνιώδεις ανατροπές

Την κρισιμότερη δοκιμασία στη σταδιοδρομία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό ο προπονητής της ομάδας σερ Αλεξ Φέργκιουσον, θυμίζοντάς του τις μαύρες ημέρες του 1990, όταν ο τεχνικός της ομάδας είχε κινδυνεύσει με απόλυση. H ήττα της ομάδας το Σάββατο με 2-1 στην έδρα της Μπλάκμπερν, η οποία έδωσε τέλος στις φιλοδοξίες της Γιουνάιτεντ για τίτλο, ήταν η πρώτη φορά σε 15 χρόνια καριέρας που ο σερ Αλεξ δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των οπαδών. Οι καιροί είναι δύσκολοι για την ομάδα του Μάντσεστερ. Μετά τρεις νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, εξασφάλισαν μόλις δύο βαθμούς στα τελευταία τους εννέα παιχνίδια. Εάν αντιδιαστείλουμε το αποτέλεσμα αυτό με το νικηφόρο σερί της Τσέλσι, βλέπουμε ότι ο Φέργκι είναι αναγκασμένος να αναζητήσει την επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Το πλήγμα είναι τρομερό και ανησυχώ πολύ για το βαθμολογικό χάσμα που δημιουργείται από την Τσέλσι», είπε προχθές ο Φέργκιουσον.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Αρχηγός ο σπρίντερ

Μπορούμε να εξαγάγουμε τρία συμπεράσματα από τον προχθεσινό αγώνα ποδηλασίας στο πλαίσιο του Γύρου της Ισπανίας. Το πρώτο είναι ότι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο 24χρονος Τομ Μπουνέν, είναι εκπληκτικός αθλητής. Κερδίζοντας σε μία χρονιά το Γύρο της Φλάνδρας, τον αγώνα Παρίσι – Ρουμπέ και δύο διαδρομές του Γύρου της Γαλλίας, ο Μπουνέν χαρακτηρίζεται δικαίως ο «Κολοσσός της Αμβέρσας». Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Ισπανός Αλεχάντρο Βαλβέρντε, επιβεβαιώνει το μεγάλο του ταλέντο μόνο και μόνο χάρη στην ικανότητά του να ακολουθεί τον Μπουνέν. Τελικό συμπέρασμα είναι ότι ακόμη κι ένας ποδηλάτης που δεν ειδικεύεται στο σπριντ, όπως ο Γάλλος Αντονί Γκεσλέν, μπορεί να εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο των νικητών, χάρη στην αντοχή και στην αγωνιστική του αυτοπεποίθηση.

CΟRRΙΕRΕ DELLA SΕRΑ

Κυριαρχία

Ο βασιλιάς του Moto GP είναι ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι ή αλλιώς ο «γιατρός», όπως είναι το υποκοριστικό του. O αναβάτης της Gauloises Yamaha κατέκτησε πανηγυρικά τον 7ο προσωπικό του τίτλο, 5ο συνεχόμενο στη μεγάλη κατηγορία, τέσσερις αγώνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, στο Σεπάνγκ της Μαλαισίας, όπως είχε πράξει και το 2003. O 26χρονος Ιταλός αναβάτης συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να γράφει ιστορία στις πίστες του κόσμου. Αν και στις κατατακτήριες δοκιμές δεν ξεκίνησε με το δεξί, μένοντας στην έβδομη θέση, στον επίσημο αγώνα δεν το έβαλε κάτω και απέδειξε ότι είναι πράγματι ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών. Εκμεταλλευόμενος την πτώση των Τζιμπερνό και Νακάνο στον 2ο γύρο, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον 3ο Μάρκο Μελάντρι, όπου τον πέρασε τελικά στον 8ο γύρο. Πρωτοπόροι ήταν οι Νίκι Χέιντεν και Λόρις Καπιρόσι. O Καπιρόσι με τον Ρόσι άλλαξαν την πρώτη θέση τρεις φορές στη διάρκεια του 11ου γύρου, όμως ο πρώτος, με ηθικό ακμαιότατον, πέρασε μπροστά στον 13ο γύρο και κατέκτησε τη νίκη. Μία ήττα που δεν στοίχισε στον Ιταλό αναβάτη, Βαλεντίνο Ρόσι, τον τίτλο στο φινάλε. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Τσέκα που πέρασε τον Χέιντεν στον 16ο γύρο. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν ο πανηγυρισμός του Ρόσι στο τέλος για την κατάκτηση του 7ου τίτλου με τους επτά νάνους, κάτι που είχαν σκαρφιστεί από το fan club του ίδιου. Επίδειξη τεχνικής από τον 19χρονο Αυστραλό αναβάτη Κάσεϊ Στόνερ της Aprilia που έφτασε πολύ πιο εύκολα απ’ όσο θα φανταζόταν στην 3η του νίκη στην κατηγορία των 250 cc. Στην 2η θέση έφτασε ο Αλεξ ντε Αντζέλις της Aprilia, ενώ την 3η κατέκτησε ο Σεμπαστιάν Πόρτο της Honda.

LE MODE

H Λιόν πρώτη

Στην κορυφή της βαθμολογίας της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πέρασε και πάλι η Λιόν, ύστερα από δύο ισοπαλίες, υπερισχύοντας την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου της Ναντ με 1-0. H Λιόν απέκτησε πλέον προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έφερε λευκή ισοπαλία 0-0 το Σάββατο στη Μανς. Ολα έδειχναν ότι η Ολυμπίκ της Λιόν όδευε την Κυριακή το βράδυ προς την τρίτη ισοπαλία μετά τα παιχνίδια με Μπορντό 1-1 και Λενς 1-1, όλα όμως άλλαξαν στο 80ό λεπτό με το γκολ του Φρεντ, ο οποίος λύτρωσε την ομάδα του, καθώς η ομάδα της Ναντ διατηρούσε τον έλεγχο από την αρχή του παιχνιδιού. H ομάδα χρωστάει εν πολλοίς τη νίκη της στην εξαιρετική εμφάνιση του τερματοφύλακά της, Γκρέγκορι Κουπέ, ο οποίος έπιασε το πέναλτι του Σαβινό στο 7ο λεπτό και πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. «Είναι μαγνήτης», διαμαρτυρήθηκε ο Φρανκ Σινιορίνο. «Δεν αξίζαμε τη νίκη. Παίξαμε φοβισμένα και ουσιαστικά κλέψαμε τη νίκη μέσα από τα χέρια της Ναντ», αναγνώρισε ο Κουπέ, ο οποίος παραδέχθηκε επίσης ότι σπάνια έχει δεχθεί τόσες επιθέσεις. «Πιστεύω ότι το να κερδίζεις όταν δεν παίζεις καλά, είναι σημάδι των μεγάλων ομάδων», πρόσθεσε ο προπονητής της Λιόν, Ζεράρ Ουγιέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή