«Σπάρταθλον 2005» στα βήματα Φειδιππίδη

«Σπάρταθλον 2005» στα βήματα Φειδιππίδη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα βήματα του Φειδιππίδη θα βαδίσουν στις 30 Σεπτεμβρίου οι σύγχρονοι ημεροδρόμοι. H εκκίνηση του 23ου διεθνούς αγώνα υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2005» θα δοθεί στο Ηρώδειο και θα συμμετάσχουν 274 αθλητές και αθλήτριες από 30 χώρες. Θα πάρουν μέρος 249 άνδρες και 25 γυναίκες, ενώ από τη χώρα μας θα συμμετάσχουν 32 αθλητές, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η Παναγιώτα Γατή.

Ο αγώνας αναβιώνει την ιστορική διαδρομή 246 χιλιομέτρων που ακολούθησε ο Αθηναίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης το 490 π.Χ., όταν σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Αθηναίοι στρατηγοί τον έστειλαν στη Σπάρτη για να ζητήσει τη βοήθειά της προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περσικά στρατεύματα στον Μαραθώνα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφθασε στη Σπάρτη την «επομένη της αναχώρησής του» από την Αθήνα. Ετσι, οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να τερματίσουν στη Σπάρτη το πρωί του Σαββάτου. H διαδρομή είναι δύσκολη, καθώς οι καιρικές συνθήκες εναλλάσσονται, αλλά οι διοργανωτές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Σε 75 σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού, ενώ ισχυρή ιατρική ομάδα με γιατρούς και ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα θα περιπολούν κατά μήκος της διαδρομής και στους κεντρικούς σταθμούς για να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν ο Γερμανός Γενς Λούκας (νικητής το 1999 και το 2004), ο Βραζιλιάνος Βαλμίρ Νούνες (πρώτος το 2001 και δεύτερος το 2003) και η Γιαπωνέζα νικήτρια του 2004, Κίμι Νάτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή