«Τάιμ άουτ» της εθνικής βόλεϊ ανδρών

«Τάιμ άουτ» της εθνικής βόλεϊ ανδρών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών το επόμενο καλοκαίρι στους αγώνες της παγκόσμιας Λίγκας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να μη συμπέσουν με το Μουντιάλ ποδοσφαίρου κι έτσι υπήρχε κίνδυνος να μην παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις ικανοποιητικός αριθμός θεατών. O πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας, Ρούμπεν Ακόστα, κατανόησε τα ελληνικά επιχειρήματα, σχετικά με τους λόγους που αδυνατεί να εκπληρώσει τους όρους συμμετοχής η εθνική βόλεϊ ανδρών στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Λιγκ 2006 και άφησε ανοιχτή την πόρτα για επιστροφή της Ελλάδας το 2007. Τη θέση της χώρας μας στη διοργάνωση θα πάρει η Φινλανδία ή ο Καναδάς.

«Ζητήσαμε οι αγώνες να γίνουν άλλες μέρες αλλά δεν το δέχτηκαν. Ετσι θα κάνουμε «τάιμ άουτ» για ένα χρόνο και θα επανέλθουμε το το 2007 που τα παιχνίδια θα διεξάγονται Μάιο και Ιούνιο», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης. Στην επιστολή που έστειλε στην ομοσπονδία ο δρ Ρούμπεν Ακόστα αναφέρεται: «Κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο και επειδή υπάρχει κίνδυνος να μην παρακολουθήσει ικανοποιητικός αριθμός θεατών τους αγώνες δεν θα συμμετάσχετε στη διοργάνωση του 2006. Θα είστε και πάλι υποψήφιοι για τη διοργάνωση του 2007 που θα γίνει Μάιο και Ιούνιο εφόσον εγγυηθείτε κατώτερη προσέλευση 4.000 θεατές σε κάθε αγώνα». Υπό διαπραγμάτευση θα τεθούν του χρόνου και οι όροι που αφορούν τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Σχετικά με την παγκόσμια κατάταξη δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την Εθνική καθώς υπάρχει βαθμολογική διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που ακολουθούν.

Μετά τον αποκλεισμό από την παγκόσμια λίγκα η ελληνική ομοσπονδία θα θέσει υποψηφιότητα ώστε να συμμετάσχουν οι διεθνείς στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή