Δύο Ελληνίδες ανεβαίνουν στο ταπί της Βουδαπέστης

Δύο Ελληνίδες ανεβαίνουν στο ταπί της Βουδαπέστης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο Ελληνες άνδρες της ελευθέρας πάλης, που αγωνίσθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται στη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους χωρίς να κατορθώσουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Σήμερα θα ανέβουν στα ταπί δύο από τις γυναίκες μας, μία από τις οποίες έχει αρκετές επιτυχίες αλλά και ελπίδες για νέα διάκριση. Είναι η Φανή Ψαθά (48 κ.), η οποία αναδείχθηκε 3η στο εφετινό πρωτάθλημα Ευρώπης και 4η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003. Θα αγωνισθεί και η Κατερίνα Πουμπουρίδου (51 κ.).

«Αισθάνομαι καλά, δεν έχω προβλήματα, αλλά τι θα γίνει στους αγώνες δεν μπορώ να προβλέψω», μας είπε η Ψαθά. Στον α΄ γύρο θα παλέψει με την Κινέζα Ρεν Σούετσενγκ. Είναι μεν άγνωστη στο ευρύ κοινό, αλλά η Κίνα έχει καλή πάλη γυναικών. Αλλωστε, Κινέζα, η Λι Χούι, της στέρησε το μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003. Αν νικήσει θα μπει στις «16».

H Πουμπουρίδου για να προκριθεί στη φάση των 16 πρέπει να επιβληθεί της άγνωστης Κιργίσιας, Νουρζάτ Σαϊλομπάεβα. O Θεοδόσης Παυλίδης (74 κ.), που αγωνίσθηκε χθες, μπήκε στη 16άδα, περνώντας χωρίς αγώνα στους «32» και νικώντας στον β΄ γύρο τον Παναμέζο Λεονάρντο Γκονσάλες Μενδιέτα. Στον γ΄ γύρο έχασε από τον Πολωνό Κρίστιαν Μπζοζόφσκι. Πήραν μέρος 36 παλαιστές.

Ο κορυφαίος σύγχρονος παλαιστής, ο δις χρυσός ολυμπιονίκης (1996, 2004), Ρώσος Μπουβάισα Σαϊτίεφ, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου για έκτη φορά! H Ρωσία έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια σε έξι κατηγορίες, ενώ και τ’ άλλα τα έχουν κατακτήσει αθλητές από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (Ουζμπεκιστάν και Γεωργία). Τα αποτελέσματα:

74 κ.: 1. Σαϊτίεφ (Ρωσία), 2. Ρίτερ (Ουγγαρία), 3. Τζ. Γουίλιαμς (ΗΠΑ) και Πασλάρ (Βουλγ.). 84 κ.: 1. Μιντορασβίλι (Γεωργία), 2. Ρομέρο (Κούβα), 3. Ντάνκο (Ουκρανία) και Κουρουγκλίγεφ (Καζακστάν). 96 κ.: 1. Γκατσάλοφ (Ρωσία), 2. Κουρτανίτζε (Γεωργία), 3. Κρούπνικοφ (Κιργιστάν) και Τεσμινέτσκι (Ουκρανία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή