Πισω απο τις Καμερες

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερβολικές τιμές στα εισιτήρια

Γίνεται πολύς λόγος για την απόφαση αρκετών οπαδών του Παναθηναϊκού να «σνομπάρουν» το παιχνίδι με τη Βέρντερ. Οταν υπάρχει το προηγούμενο του Αυγούστου, όπου γέμισε το OAKA στα παιχνίδια με Σαραγόσα, Βίσλα και Ολυμπιακό, είναι πισωγύρισμα η εικόνα ενός μισογεμάτου γηπέδου σ’ έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα τόσο κρίσιμο. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, με τις περισσότερες να πηγάζουν από το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας τον τελευταίο μήνα, που έκοψε τα φτερά σε πολλούς. Ανεξάρτητα από την ατέρμονη συζήτηση σχετικά με το ρόλο του φιλάθλου – οπαδού, αν πρέπει δηλαδή να εμφανίζεται στο γήπεδο περισσότερο για να επιβραβεύει την ομάδα του όταν πηγαίνει καλά ή για να την ενισχύει όταν πηγαίνει άσχημα και τον έχει ανάγκη, καλό θα είναι να λάβουμε υπ’ όψιν μας και τις τιμές των εισιτηρίων. Δεν είναι δα τόσο χαμηλές για να περνούν απαρατήρητες.

Προτιμούν τον καναπέ

Στον αγώνα με τη Βέρντερ, τα εισιτήρια κόστιζαν από 25 μέχρι 50 ευρώ, πλην ελαχίστων VIP, που κόστιζαν 100. Οσο κι αν την σήμερον ημέραν το καλό πληρώνεται και μάλιστα ακριβά, 25 ευρώ το άτομο ως ελάχιστη τιμή εισόδου στο γήπεδο είναι υπερβολικό ποσό για ανθρώπους που βγάζουν δύσκολα τον επιούσιο. Δεν είναι όλοι πλούσιοι, ούτε τα φέρνουν βόλτα εύκολα οι περισσότεροι. Επειδή το γήπεδο παραμένει παρεΐστικη υπόθεση, η δαπάνη δεν είναι μόνο 25 ευρώ, είναι κι άλλα τόσα για το εισιτήριο του παιδιού ή της γυναίκας που θέλεις να πάρεις μαζί σου, συν όλα τα υπόλοιπα μικροέξοδα. Οταν ο μέσος όρος για ένα φίλαθλο του Παναθηναϊκού που πήρε εισιτήριο διαρκείας στο πέταλο του OAKA βγαίνει 10 ευρώ ανά παιχνίδι, ας πάει το μεμονωμένο εισιτήριο 15 ευρώ και όχι 25. Δέκα από εδώ, δέκα από εκεί, ανεβάζουν το κόστος και αφήνουν τελικά τους πολλούς «αιχμάλωτους» στον καναπέ τους.

Εκκλήσεις

Το φαινόμενο των ακριβών εισιτηρίων έχει πλήξει και το «καμπιονάτο», όπου δεν τίθεται φυσικά θέμα σύγκρισης των παρεχομένων υπηρεσιών και της ποιότητας του θεάματος με ό,τι προσφέρει αντίστοιχα το ελληνικό ποδόσφαιρο. O πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Φράνκο Καράρο, έκανε έκκληση στις ιταλικές ομάδες να κατεβάσουν αισθητά τις τιμές των εισιτηρίων για να προσελκύσουν και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο. O μέσος όρος θεατών στα παιχνίδια του «καμπιονάτο» στις πρώτες 5 αγωνιστικές είναι μόλις 21.000, αρνητικό ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας. Το ίδιο πρόβλημα αρχίζει μάλιστα να εμφανίζεται και στην Αγγλία, όπου μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τα ακριβά εισιτήρια.

Μπράβο

Την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη – Πετραλιά την έχουμε στενοχωρήσει κατά καιρούς (και θα το πράξουμε πάλι, όποτε χρειαστεί) με τα σχόλιά μας. Γι’ αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε αυτό που γράφουμε σήμερα. Σε συνέντευξή της, σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, τόνισε ότι τα χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχε καλή πολιτική στον αθλητισμό, γι’ αυτό είχαμε επιτυχίες σε πολλά αθλήματα. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό συνεχίζεται και τώρα. Για το τελευταίο θα κρατήσουμε κάποια επιφύλαξη, αν κρίνουμε απ’ όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό. Για το πρώτο πρέπει να την συγχαρούμε, διότι δεν είναι από εκείνους που μηδενίζουν τα πάντα.

«Ποιος είστε;»

Δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν οι παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού. O 4ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ στην ποδηλασία, Κλεάνθης Μπάρκας, επισκέφθηκε τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας του, Γεώργιο Ροδούση, για κάποιο προσωπικό του θέμα και ο τελευταίος τον ρώτησε ποιος είναι γιατί δεν τον γνώριζε. O ποδηλάτης ντράπηκε να… αναφερθεί και περιορίστηκε να του πει πριν να φύγει: «Είμαι ο δεύτερος στη σειρά στο γκράφιτι το οποίο βρίσκεται στο αυτοκίνητο της ομοσπονδίας, που είναι παρκαρισμένο έξω από το γραφείο σας».

Κουίζ

Αν γυρνούσαμε πίσω την εθνική μπάσκετ για δύο χρόνια, στο Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας και είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία στον ημιτελικό, ποια θα ήταν η προπονητική αντίδραση για την ανατροπή της διαφοράς των 7 πόντων σε 47΄΄; Θα έβγαινε το σακάκι και θα «πετιόταν» στο πρόσωπο κάποιου παίκτη; Θα άκουγε τα «εξ αμάξης» ο άμεσος συνεργάτης που θα καθόταν φοβισμένος στον πάγκο, χωρίς ν’ αντιδράσει, γιατί θα ήταν και τσακωμένος μαζί του; Θα άκουγαν οι διαιτητές τα μύρια όσα για να αποπροσανατολιστούν οι πάντες και να πιστεύουν ότι το παιχνίδι δεν «γυρνούσε»; Οποια απάντηση και να δώσετε, «είστε μέσα».

Οι δηλώσεις της τελευταίας στιγμής

Εξω από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη την είχαν… στήσει χθες το πρωί οι Ισπανοί συνάδελφοι των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης. Ηθελαν να καταγράψουν πλάνα απ’ τον πρωινό περίπατο των παικτών των «ερυθρόλευκων» και παράλληλα να πάρουν καμία δήλωση για τον χθεσινοβραδινό αγώνα. Εκείνος που προθυμοποιήθηκε να μιλήσει ήταν ο Αρούνα Μπαμπανγκίτα, ο οποίος λίγο-πολύ είπε τα αναμενόμενα: για τις δυσκολίες του αγώνα αλλά και την πίστη που έχει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

– Στη Μαδρίτη βρέθηκαν για τον χθεσινό αγώνα και μέλη της Λέσχης των φίλων της Ρεάλ στην Αθήνα «Χαράλαμπος Τσιριμωνάκης». Μιλώντας μαζί τους, καταλάβαμε πολύ ότι δεν ξεχνούν ποτέ τον καλό μας φίλο που «έφυγε» τόσο νωρίς για το μεγάλο ταξίδι.

– Στα «ερυθρόλευκα» είχε ντυθεί ένα παλιό κτίριο της Μαδρίτης στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Δράστες ήταν τα μέλη της ΠΕΦΟ Νιούκαστλ, που είχαν κρεμάσει πανό τα οποία ετοίμασαν και έφεραν μαζί τους απ’ τον αγγλικό Βορρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή