Αξιζε κάτι καλύτερο η Ξάνθη με Μίντλεσμπρο

Αξιζε κάτι καλύτερο η Ξάνθη με Μίντλεσμπρο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ αργά πήρε το ρίσκο της η SKODA ΞΑΝΘΗ και μοιραία, δεν κατάφερε ούτε καν να νικήσει τη Μίντλεσμπρο, πόσω μάλλον να ανατρέψει το 2-0 της ήττας της στην Αγγλία. H ακριτική ομάδα είχε τη βοήθεια 6.000 οπαδών της, αλλά αυτό το μπόλιασμα ενθουσιασμού από την εξέδρα δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα. H Ξάνθη έμεινε στο 0-0 και αποχαιρέτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την αίσθηση πως έδωσε ό,τι καλύτερο είχε, αλλά νικήθηκε από καλύτερο, πιο έμπειρο αντίπαλο. Το χειροκρότημα του κόσμου ήταν η αναγνώριση μιας προσπάθειας 180 λεπτών, έστω κι αν αυτή η προσπάθεια δεν έφερε καν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην ιστορία της ομάδας.

Η Ξάνθη μπήκε με ενθουσιασμό και μέχρι το 25΄ ήταν αρκετά επιθετική, χωρίς να έχει ευκαιρίες παρά μόνο δύο καλά σουτ του Λουτσιάνο. H Μίντλεσμπρο επέβαλε μετά τον ρυθμό της, είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες με τον Χάσελμπάινκ μέχρι το ημίχρονο και δεν άφησε τους γηπεδούχους να την απειλήσουν ξανά. H φλύαρη υπεροχή της Ξάνθης δεν άγχωσε τους Αγγλους, οι οποίοι και στο β΄ μέρος κατάφεραν να εξουδετερώσουν εύκολα τις επιθέσεις της, που είχαν εκφραστές κυρίως τους Βραζιλιάνους παίκτες της. O Μαντζουράκης περίμενε με υπομονή ένα γκολ που θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα, όμως αυτό το γκολ δεν ήλθε ποτέ, ίσως γιατί η Ξάνθη άργησε να ρισκάρει για να το διεκδικήσει. Ρίσκο πήρε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με μόνο κέρδος τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι δύο καλές ευκαιρίες του Εμερσον και του Λαμπριάκου στο 86΄ και το 89΄.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Παβιό, Σίκοφ, Τοροσίδης (46΄ Τοροσίδης), Μαχράτζε (68΄ Γαρπόζης), Αντζας, Εμερσον, Τσικίνιο (58΄ Μινέιρο), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Τζόουνς, Κεντρέ (78΄ Μπάρναμπι), Σάουθγκεϊτ, Ρίγκοτ, Ξαβιέ, Μόρισον, Μπόατενγκ, Ντορίβα, Πόγκατετζ, Μακαρόνε (71΄ Νέμετ), Χασελμπάινκ (71΄ Αγεκμπένι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή