ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να γελάει ή να κλαίει;

ΤΕΛΙΚΑ να αισθάνεται και ευχαριστημένος ο Ολυμπιακός που έχασε μόνο με 2-1 από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» ή να τα βάζει με την τύχη του, που τον εγκατέλειψε -για μία ακόμα φορά- στο 86ο λεπτό ενός κρίσιμου αγώνα; Αν ενστερνισθούμε την άποψη, πως πήγαινε στη Μαδρίτη με επιπλέον… άδειες βαλίτσες για να χωρέσουν τα γκολ στην επιστροφή, τότε ισχύει το πρώτο. Αν δεχθούμε την πρόβλεψη του Ριβάλντο, «μπορούμε να πάρουμε την ισοπαλία», τότε όχι.

ΕΙΝΑΙ οι δύο όψεις του νομίσματος, του προχθεσινού παιχνιδιού στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι πίσω στο σκορ και με τρία γκολ διαφορά, αν ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα που φόρεσε τα ερυθρόλευκα.

ΣΤΟ δεύτερο, ισοφάρισε, κράτησε την μπάλα και παρόλο που δεν απειλήθηκε, όσο στο πρώτο, δέχθηκε το δεύτερο γκολ. Δεν έχει σημασία αν εκτέθηκε η άμυνά του. Αν δεν υπήρχαν λάθη, όλα τα ματς θα έληγαν χωρίς τέρματα.

ΕΚΕΙΝΟ που έχει σημασία, είναι να κατάλαβε ο Σόλιντ πως το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι Ελληνες αμυντικοί δεν είναι σε θέση να παίζουν άμυνα στην ευθεία. Ισως γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν, ίσως γιατί δεν είναι τόσο γρήγοροι στην αλληλοκάλυψη.

ΤΟ ΕΡΓΟ του «Μπερναμπέου» το έχουμε δει πολλές φορές, από τις ελληνικές ομάδες. Το έζησε στο πετσί του ο Μπάγεβιτς, θα πρέπει να το ένιωσε και ο Νορβηγός προπονητής. Οταν τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μαυρογενίδης και πέρασε ο Καψής, αλλάζοντας το αμυντικό σύστημα, τότε έπαψε να… γέρνει και προς την πλευρά του Νικοπολίδη το μεγαλοπρεπές γήπεδο.

ΦΥΣΙΚΑ στην ουσία δεν έμεινε τίποτα, αφού οι πρωταθλητές επέστρεψαν στην Αθήνα με άδειο το βαθμολογικό τους σακούλι. Ομως θα έχουν να λένε και ν’ απαντούν σ’ αυτούς που περίμεναν την… πεντάρα, ότι στάθηκαν όρθιοι, απέναντι στη μεγάλη αντίπαλο. Διότι, σ’ όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η Ρεάλ και με όποιες απουσίες, δεν παύει μέσα στο γήπεδό της να αποτελεί φόβητρο.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με το «τιμητικό», όπως κακώς συνηθίζεται να λέγονται τα σκορ του μεγέθους του 2-1, ξεπερνά, προς το παρόν, μια κρίση που θα ξεσπούσε αν ερχόταν η -από πολλούς αναμενόμενη- συντριβή και πάει στο ματς με την AEK, την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς… παρατράγουδα.

ΟΣΟ για το, επί ετών ανεκπλήρωτο, «ευρωπαϊκό όνειρο» της διοίκησης και των οπαδών του, και η Ελλάδα… Ευρώπη είναι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή