H μπάλα ευνοεί τους τολμηρούς

H μπάλα ευνοεί τους τολμηρούς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεγάλη έκπληξη της δεύτερης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στο Οπόρτο, όπου η πρωτάρα Αρτμέντια Μπρατισλάβα νίκησε τη γηπεδούχο και προπέρσινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο με 3-2. Δεν ήταν μάλιστα τόσο η νίκη, όσο ο τρόπος με τον οποίο κατακτήθηκε μιας κι όλα έμοιαζαν εύκολα για τους Πορτογάλους όταν στο 39΄ είχαν προβάδισμα με 2-0. Οι Σλοβάκοι πέτυχαν ένα γκολ με τη λήξη του ημιχρόνου και στα αποδυτήρια… «είπα στους παίκτες μου ότι θα ήταν καλύτερα να ηττηθούμε με 5-2 παρά να σταματήσουμε την προσπάθεια και το κόλπο έπιασε», δήλωσε ο προπονητής της Αρτμέντια, Βλαντιμίρ Βάις, που είδε στο δεύτερο μέρος την ομάδα του να πετυχαίνει άλλα δυο γκολ.

Φυσικά, ο Τύπος της Σλοβακίας δεν είχε λόγια να περιγράψει το απίστευτο αποτέλεσμα. «Φοίνικας που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του», «Θαύμα» και «H ιστορία ξαναγράφεται» είναι μερικοί από τους χαρακτηριστικότερους τίτλους την ίδια στιγμή που στην Πορτογαλία η «A Bola» έγραψε: «Ευρώπη, μείνε με το στόμα ανοιχτό» και πολλοί θυμήθηκαν την εθνική ομάδα της Ελλάδας και τη μεγάλη έκπληξη που πέτυχε στην Πορτογαλία το περασμένο καλοκαίρι. Ενώ η Πόρτο χρειάζεται πλέον πολλή δουλειά και τύχη για την πρόκριση, το «αφεντικό» του 8ου ομίλου είναι η Ιντερ, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη της κόντρα στη Ρέιντζερς με 1-0, σ’ ένα ματς που διηύθυνε ο Κύρος Βασσάρας. Οι Πορτογάλοι θα αγωνιστούν κόντρα στους Ιταλούς στα δυο επόμενα παιχνίδια…

Στον 5ο όμιλο, η Φενερμπαχτσέ δήλωσε «παρούσα» με την άνετη επικράτηση επί της Αϊντχόβεν με 3-0, εξασφαλίζοντας μάλιστα σημαντικό πλεονέκτημα για την περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας με τους Ολλανδούς. H Μίλαν παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 βαθμούς αν και στην Ιταλία δεν υποδέχτηκαν με ευχαρίστηση την ισοπαλία 2-2 στη Γερμανία με τη Σάλκε.

Τέλος, στον 7ο όμιλο, Λίβερπουλ και Τσέλσι έμειναν σε λευκή ισοπαλία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το παιχνίδι πρωταθλήματος της Κυριακής, έχοντας την πρώτη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς η καθεμιά. Σημαντική ήταν όμως η επιτυχία της Μπέτις στο Βέλγιο (νίκη 1-0 επί της Αντερλεχτ), αφού κατά κάποιο τρόπο ρέφαρε την εντός έδρας ήττα της πρώτης αγωνιστικής και ελπίζει για τη συνέχεια αφού δεν απέχει παρά ένα βαθμό από την κορυφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή