«Παρών» φωνάζει η ακριτική Ξάνθη

«Παρών» φωνάζει η ακριτική Ξάνθη

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Σκόντα Ξάνθη είναι η μόνη ομάδα που παραμένει σε απόσταση… βολής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, έχοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Δεν είναι μια πορεία – φωτοβολίδα, καθώς η λάμψη της ομάδας που έφτιαξε ο Γιάννης Μαντζουράκης είχε θαμπώσει την Ελλάδα από την περυσινή περίοδο, δίνοντας ελπίδες ότι θα καταφέρει και εφέτος να αποδειχθεί ένα ακόμη πιο μεγάλο «αγκάθι» στα πλευρά των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου. H νίκη της επί του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι δικαιώνει όσους πίστεψαν την ακριτική ομάδα, διότι ήλθε απέναντι σ’ έναν αξιόμαχο αντίπαλο, που έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι στα δόντια όλων.

«Είναι πολύ σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Καμία ομάδα δεν θα περάσει εύκολα από εκεί. Για να κερδίσουν, θα πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να βλέπω περισσότερες ομάδες σαν τον Ατρόμητο. Πρόκειται για μια ομάδα πολύ οργανωμένη και με εντυπωσίασε το ότι παρά την ήττα, ο κόσμος χειροκρότησε τους παίκτες μετά το τέλος του παιχνιδιού», δήλωσε στην EPA Σπορ ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα, ο 33χρονος… έφηβος της Ξάνθης, από τους πλέον θεαματικούς και ουσιαστικούς ταυτόχρονα παίκτες του πρωταθλήματος. O… αρχηγός της βραζιλιάνικης παροικίας της Ξάνθης παραμένει πάντως πολύ προσγειωμένος, παρά το θεαματικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Εμείς αφήνουμε τα μεγάλα λόγια. Δεν θέλουμε να πούμε το κάτι παραπάνω, για να μη διαψευστούμε στο τέλος. Ολοι είμαστε ευχαριστημένοι αυτή τη στιγμή. Απλώς προχωράμε βήμα βήμα, με το μυαλό να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Είμαστε ακόμη στην 5η αγωνιστική και υπάρχει δρόμος. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα. Δεν θέλουμε, αλλά ούτε και χρειάζεται να πούμε περισσότερα πράγματα. Ισως χαλάσει το καλό κλίμα στην ομάδα. Αν πιστέψουν κάποιοι ότι έχουμε πετύχει τα πάντα, όλα σταματούν εδώ».

Κερδισμένη

Για πολλούς, ο αποκλεισμός από τη Μίντλεσμπρο ίσως επιδρούσε αρνητικά, καθώς χάθηκε ο μεγάλος στόχος της συμμετοχής σε όμιλο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. O Λουτσιάνο θεωρεί ότι η Σκόντα Ξάνθη βγήκε κερδισμένη απ’ αυτή την περιπέτεια: «Το να βγεις απλώς στην Ευρώπη δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσεις και εμείς αυτό κάναμε. Προσπαθήσαμε και φύγαμε με το κεφάλι ψηλά. Σιγά σιγά η ομάδα θα είναι πιο έμπειρη και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε άλλες ομάδες, όπως κάναμε φέτος με τη Μίντλεσμπρο. Δεν μας επηρέασε ο αποκλεισμός».

Δύο… Λουτσέσκου στον δρόμο του

Η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έφερε «εμφύλιο» πόλεμο στην οικογένεια Λουτσέσκου. O προπονητής της Σαχτιόρ, Μιρτσέα θα αντιμετωπίσει τον γιο του Ρασβάν ο οποίος κάθεται στον πάγκο της Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Ο υιός Λουτσέσκου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ, έχει όμως αρκετές πληροφορίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Για τον ΠΑΟΚ δεν ξέρω πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι απέκλεισε τη Μέταλουργκ χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό, συμμετέχει με δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι το υπολογίζουν. O όμιλος είναι αρκετά ισορροπημένος, υπάρχει η Στουτγκάρδη που έχει ένα προβάδισμα για την πρόκριση, η Σταχτιόρ που την παρακολουθώ λόγω του πατέρα μου και η Ρεν, που μπορεί να μην έχει όνομα, αλλά προέρχεται από μια χώρα προηγμένη ποδοσφαιρικά όπως η Γαλλία». O 36χρονος τεχνικός της Ραπίντ αναφέρθηκε και στην «κόντρα» με τον πατέρα του: «Το να συναντήσω τον πατέρα μου που είναι προπονητής στη Σαχτιόρ είναι κάτι πολύ σπάνιο στατιστικό στα κύπελλα Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή