ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΤΣΙ όπως ανεβαίνει η αξία του Γιάγια Τουρέ στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει σε λίγα χρόνια, αν τελικά μπορέσει και κρατήσει τον παίκτη, να… ξοφλήσει το «Γ. Καραϊσκάκης».

ΣΤΑ οκτώ εκατομμύρια ευρώ τον είχε κοστολογήσει πριν από κάποιες ημέρες το «France Football». Στον τρίτο πιο ταλαντούχο νέο ποδοσφαιριστή τον ανακήρυξε το «Eurosport». Και ακόμα ο παίκτης δεν πρόφτασε να παίξει, ούτε στο Κύπελλο Αφρικής, ούτε στο Παγκόσμιο της Γερμανίας.

ΚΑΙ το γαλλικό περιοδικό, αλλά και το κανάλι, συγκαταλέγονται στους πιο έγκυρους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.

ΚΙ ΟΜΩΣ γεννιούνται απορίες κατά πόσο αξιόπιστες είναι αυτές τους οι εκτιμήσεις και περισσότερο από πού έβγαλαν αυτά τα συμπεράσματα. Παρακολούθησαν ειδικοί απεσταλμένοι τους τον παίκτη του Ολυμπιακού ή οι εκτιμήσεις έγιναν από την απόδοσή του στους αγώνες του «Τσάμπιονς Λιγκ» των «ερυθρολεύκων»;

ΑΝ ΕΧΕΙ συμβεί το πρώτο -όσο απίθανο κι αν φαντάζει- υπάρχει μια λογική εξήγηση, διότι πράγματι ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή του Ελεφαντοστού έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Ελλάδος. Και όσο αυτό και αν θεωρείται μη ανταγωνιστικό, σε σύγκριση μ’ αυτά της Ισπανίας, Ιταλίας, Αγγλίας και άλλων χωρών, μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα.

ΑΝ ΟΜΩΣ η εκτίμηση έγινε από τις εμφανίσεις του Τουρέ στο «Τσάμπιονς Λιγκ», τότε έχουμε αμφιβολίες, κατά πόσον τα συμπεράσματά τους, είναι σωστά. Διότι δεν μπορούμε να θυμηθούμε αγώνα του Ολυμπιακού, στην Ευρώπη, στον οποίο ο Γιάγια Τουρέ, «έβγαλε μάτια».

ΦΥΣΙΚΑ σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την αξία και το ταλέντο του ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως, πάντα σύμφωνα με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα, θεωρούμε πως ο Ολυμπιακός έκανε διάνα με την απόκτησή του και σίγουρα θα τον βοηθήσει πολύ.

ΟΜΩΣ δεν μπορούμε να δεχθούμε πως με τα παιχνίδια που έπαιξε σε Ευρώπη και Ελλάδα έγινε ο πρώτος στόχος όλων των μεγάλων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου. Περιπτώσεις αστέρων σαν του Τουρέ υπήρξαν πολλές. Και χάθηκαν με την ίδια ταχύτητα που εμφανίστηκαν.

ΟΠΩΣ ακριβώς και στο χρηματιστήριο αξιών. Η «φούσκα» από το «βαρύ χαρτί» δεν ξεχωρίζει αμέσως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή