Ασημένιο ευρωπαϊκό υποθήκη για το μέλλον

Ασημένιο ευρωπαϊκό υποθήκη για το μέλλον

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικοί ευρωπαϊκών κυπέλλων πόλο γυναικών, χωρίς ελληνικό μετάλλιο, δεν γίνονται. Ο ΑΝΟ Γλυφάδας, η ομάδα με τις περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις (δύο φορές 1η, δύο φορές 2η και μία 3η στο κύπελλο πρωταθλητριών), πήρε άλλο ένα μετάλλιο. Αυτή τη φορά το ασημένιο, στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, το Τρόπαιο ΛΕΝ. Στο πρωταθλητριών ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης κατετάγη 4ος, αλλά τα κορίτσια και ο προπονητής, Αναστάσης Παπαναστασίου, «φωνάζουν» ότι τους «έκλεψαν» το μετάλλιο.

Η ανανεωμένη ομάδα του ΑΝΟΓ, που αγωνίστηκε στην έδρα της, έκανε το καλύτερο δυνατό.

«Οι Ουγγαρέζες ήταν ανώτερες. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, όχι μόνο με τη 2η θέση, αλλά και με τη διάθεση και την αγωνιστική προσπάθεια των κοριτσιών. Είχαμε πει από την αρχή, ότι η κατάκτηση του Τροπαίου ΛΕΝ δεν ήταν αυτοσκοπός από την πρώτη χρονιά αυτής της ομάδας», λέει ο προπονητής Χάρης Παυλίδης. Υποστηρίζει δε, πως πίστευε ότι οι παίκτριές του μπορούσαν ν’ ανατρέψουν το εις βάρος τους 4-8 στον αγώνα με τη Φλωρεντία, μολονότι απέμεναν επτά λεπτά. «Το πίστευα. Ξέρετε, είναι και αυτό που λέμε «η φανέλα της ομάδας». Η Γλυφάδα έχει τόσες διακρίσεις και όλη αυτή η «αύρα» ανεβάζει ακόμη και τις νέες παίκτριες», τονίζει. Για το μέλλον της ομάδας λέει, ότι θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση. «Καταρχήν, δεν ξέρω αν θα είμαι στην ομάδα και αν το Δ.Σ. έχει διάθεση να την ενισχύσει. Δείχνει να την έχει. Εφόσον μείνω, έχω υπόψη μου 1-2 νεαρές παίκτριες και 1-2 έτοιμες για την πρώτη ομάδα. Το θέμα, βέβαια, δεν είναι μόνο να είναι καλές, αλλά και πόσο ταιριάζουν στην ομάδα», επισημαίνει.

Ο ΑΝΟΓ έχασε 3-8 από την ουγγρική Χόνβεντ και νίκησε 10-9 τη Φλωρεντία (Ιταλία) και 7-5 τη Χετ Ράφαϊν (Ολλανδία). Βαθμολογία: Χόνβεντ 6, ΑΝΟΓ 4, Χετ Ράφαϊν 2, Φλωρεντία 0.

Παρ’ ότι ο ΝΟΒ στην Ιταλία υπέστη τρεις ήττες (6-9 από την Οριτζόντε, 7-8 από την Κίνεφ, 14-15 από την Ντουναουιβάρος), ο κ. Παπαναστασίου έμεινε ικανοποιημένος.

«Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Εμεινα ευχαριστημένος από τις παίκτριές μου. Δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Ηλθαν οι ξένοι και μας έδωσαν συγχαρητήρια. Δυστυχώς, όμως, η διαιτησία μάς στέρησε το μετάλλιο. Ειδικά στον τελευταίο αγώνα με την Ντουναουιβάρος, έγινε αλλοίωση αποτελέσματος. Σκεφθείτε ότι μετά τον αγώνα οι Ούγγροι παράγοντες μας ζήτησαν συγγνώμη. Τέλος πάντων, αυτά πέρασαν, τώρα θα συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα», μας είπε.

Η βαθμολογία των τελικών: Οριτζόντε Κατάνια (Ιταλία) 6, Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία) 4, Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία) 2, ΝΟΒ 0.

Ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, οι ομάδες που τερμάτισαν αντιστοίχως στην 1η και στην 2η θέση της κανονικής περιόδου της Α1 ανδρών, νίκησαν στους πρώτους ημιτελικούς αγώνες που έγιναν στον Πειραιά, αφού οι δύο πειραϊκές ομάδες έχουν πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός, στον σημαντικότερο ημιτελικό, επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 12-7 (2-1, 4-3, 3-1, 3-2). Οι Ντόσκας 3, Θεοδωρόπουλος 2, Ψύχος 2, Θωμάκος 2, Χατζηθεοδώρου 1, Νίκιτς 1, Σαλπαδήμας 1 ήταν οι σκόρερ του νικητή. Για τον Πανιώνιο ευστόχησαν οι Αφρουδάκης 2, Αναστασιάδης 1, Παπαδόγγωνας 1, Μιράλης 1, Γεωργαράς 1.

Ο Εθνικός νίκησε τα Χανιά με 18-3 (5-1, 3-1, 3-0, 7-1). Τα γκολ του Εθνικού σημείωσαν οι Βλοντάκης 5, Μυλωνάκης 3, Μπλάνης 2, Στελλάτος 2, Μάζης 2, Καρούτζος 2, Δήμου 1, Χατζηκυριακάκης 1 και των Χανίων οι Βουλγαράκης 1, Κρέκοβιτς 1, Βιζυράκης 1. Σε παιχνίδι για τις θέσεις 5η-6η, η Χίος, στην έδρα της επικράτησε της Βουλιαγμένης με 10-8.

Οι δεύτερες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8 του μήνα, στη Ν. Σμύρνη και στα Χανιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή