Στον καναπέ!

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου πιστοποιήθηκε την Κυριακή. Ουδείς μπορεί να δεχθεί ότι ο Λεβαδειακός είναι ικανός να πετύχει τρία γκολ και να νικήσει τον Ολυμπιακό! Γελούσαν οι φίλαθλοι με το 3-0 του Πανιωνίου επί του Ηρακλέους. Σχολίαζαν πικρόχολα κάποιοι το γεγονός ότι η Καλαμαριά «κάθισε» στο δεύτερο ημίχρονο. Αντιθέτως, λίγες ώρες πριν στην Αγγλία, η Πόρτσμουθ κέρδιζε εκτός έδρας την Τσάρλτον και παρέμενε στην «Πρέμιερ», ενώ την ίδια ώρα η Μπέρμιγχαμ αποτύγχανε να νικήσει τη Νιούκαστλ στο γήπεδό της και υποβιβαζόταν. Στις εξέδρες των δύο γηπέδων, οι οπαδοί και των δύο ομάδων αποθέωναν τους παίκτες! «Θα είμαστε και πάλι μαζί» τραγουδούσαν οι υποβιβασθέντες, «θα είμαστε πάντα κοντά σας» έψαλλαν οι διασωθέντες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Κι αυτό είναι το φίλαθλο πνεύμα. Ουδείς εκεί μίλησε για «πονηριές».

Αντιθeτωσ, ο κ. Ντάβιντσον, από τη Βραζιλία, παίκτης του ΟΦΗ, άφησε σαφώς υπονοούμενα για τη νίκη του Λεβαδειακού, ενώ αιχμές, λίγο πιο κομψά, άφησε και ο κ. Μαχλάς! Αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας! Ο Ολυμπιακός «δεν μπορεί» να χάσει, ο Πανιώνιος «δεν πείθει» όταν κερδίζει κατά συρροήν και… άλλες αμαρτίες. Ολα αυτά, φυσικά, θα φαίνονταν αστεία αν δεν συνέβαιναν κάθε χρόνο! Εχει πλέον γίνει καθεστώς, οι τελευταίες αγωνιστικές να κυλούν μέσα στην καχυποψία, την οποία δημιουργούν κυρίως τα «αθλητικά» (από κάποια πρέπει να εκλείψει το «θήτα») ΜΜΕ. Και δεν βλέπουμε ότι μένουμε τραγικά πίσω στο θέμα της αθλητικής κουλτούρας. Δεν είδαμε τους οπαδούς της «Μακάμπι», που ζητωκραύγαζαν και μετά την ήττα! Δεν πήραμε χαμπάρι το fair play των δύο προπονητών του τελικού της Ευρωλίγκα! Δεν χαζεύουμε την πανδαισία στην Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία. Βλέπουμε μόνο τη μιζέρια μας, την υποκουλτούρα κάποιων «δημοσιογράφων» (μέσω του ποδοσφαίρου κάνουν μπίζνες) που βγαίνει κάθε απομεσήμερο στα «ζωντανά» των «αθλητικών» ραδιοσταθμών.

Και μ’ αυτή την υποκουλτούρα πορευόμαστε και θα πορευθούμε και του χρόνου. Γι’ αυτό και «φυτρώσαμε» πια στον καναπέ. Εκεί, τουλάχιστον, φωνάζεις «γκολ» και δεν ντρέπεσαι!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή