ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τελευταία ευκαιρία σωτηρίας

Το «καμπανάκι» της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 θα «χτυπήσει» σήμερα και ταυτόχρονα θα ηχήσει και η «καμπάνα» για τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Κολοσσό στην Α2, αλλά και γι’ αυτές που θα καταλάβουν την τέταρτη, την πέμπτη και την έκτη θέση.

Στη «μάχη» της σωτηρίας, ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χαμένος της προτελευταίας αγωνιστικής, με την εντός έδρας ήττα του από τον Παναθηναϊκό, αφού ο Γυμναστικός Λάρισας νίκησε την ΑΕΚ, ο Απόλλων επικράτησε του Πανιωνίου και ο Μακεδονικός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, ο «γηραιός», που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και έναν βαθμό λιγότερο από τις τρεις άλλες ομάδες, θα πρέπει να νικήσει τον Αρη, στο Αλεξάνδρειο, και παράλληλα να ηττηθεί ο Γυμναστικός από τον ΠΑΟΚ, γιατί ακόμα σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας, η ομάδα της Λάρισας έχει καλύτερη διαφορά πόντων στα παιχνίδια της με τον Ηρακλή.

Ο συμπολίτης του Ηρακλή, ο Αρης, δέχτηκε την ήττα-δώρο του Πανελληνίου από την Ολύμπια, με αποτέλεσμα να ισοβαθμεί με την ομάδα της Κυψέλης και να ελπίζει στην 4η θέση του πρωταθλήματος, εφόσον νικήσει τον Ηρακλή και, παράλληλα, ο Πανελλήνιος ηττηθεί από την ΑΕΚ. Σε περίπωση ισοβαθμίας, ο Πανελλήνιος θα τερματίσει τέταρτος και ο Αρης πέμπτος. Η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την 6η θέση εάν νικήσει τον Πανελλήνιο και ο ΠΑΟΚ ηττηθεί απο τον Γυμναστικό, ενώ ο Πανιώνιος έχει κερδίσει το όγδοο και τελευταίο εισιτήριο συμμετοχής στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για πρώτη φορά στη νέα, προσωρινή έδρα του Γαλατσίου, όπου θα υποδεχτεί τον Μακεδονικό, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λάρισα με την Ολύμπια.

– Το πρόγραμμα: 16.30: Ολύμπια – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Πανελλήνιος, Κολοσσός – Απόλλων, Πανιώνιος – Μαρούσι, Αρης – Ηρακλής, ΠΑΟΚ – Γυμναστικός, 21.15: Παναθηναϊκός – Μακεδονικός.