Τελευταία ευκαιρία σωτηρίας

Τελευταία ευκαιρία σωτηρίας

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «καμπανάκι» της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 θα «χτυπήσει» σήμερα και ταυτόχρονα θα ηχήσει και η «καμπάνα» για τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τον Κολοσσό στην Α2, αλλά και γι’ αυτές που θα καταλάβουν την τέταρτη, την πέμπτη και την έκτη θέση.

Στη «μάχη» της σωτηρίας, ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χαμένος της προτελευταίας αγωνιστικής, με την εντός έδρας ήττα του από τον Παναθηναϊκό, αφού ο Γυμναστικός Λάρισας νίκησε την ΑΕΚ, ο Απόλλων επικράτησε του Πανιωνίου και ο Μακεδονικός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, ο «γηραιός», που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και έναν βαθμό λιγότερο από τις τρεις άλλες ομάδες, θα πρέπει να νικήσει τον Αρη, στο Αλεξάνδρειο, και παράλληλα να ηττηθεί ο Γυμναστικός από τον ΠΑΟΚ, γιατί ακόμα σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας, η ομάδα της Λάρισας έχει καλύτερη διαφορά πόντων στα παιχνίδια της με τον Ηρακλή.

Ο συμπολίτης του Ηρακλή, ο Αρης, δέχτηκε την ήττα-δώρο του Πανελληνίου από την Ολύμπια, με αποτέλεσμα να ισοβαθμεί με την ομάδα της Κυψέλης και να ελπίζει στην 4η θέση του πρωταθλήματος, εφόσον νικήσει τον Ηρακλή και, παράλληλα, ο Πανελλήνιος ηττηθεί από την ΑΕΚ. Σε περίπωση ισοβαθμίας, ο Πανελλήνιος θα τερματίσει τέταρτος και ο Αρης πέμπτος. Η ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει την 6η θέση εάν νικήσει τον Πανελλήνιο και ο ΠΑΟΚ ηττηθεί απο τον Γυμναστικό, ενώ ο Πανιώνιος έχει κερδίσει το όγδοο και τελευταίο εισιτήριο συμμετοχής στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για πρώτη φορά στη νέα, προσωρινή έδρα του Γαλατσίου, όπου θα υποδεχτεί τον Μακεδονικό, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λάρισα με την Ολύμπια.

– Το πρόγραμμα: 16.30: Ολύμπια – Ολυμπιακός, ΑΕΚ – Πανελλήνιος, Κολοσσός – Απόλλων, Πανιώνιος – Μαρούσι, Αρης – Ηρακλής, ΠΑΟΚ – Γυμναστικός, 21.15: Παναθηναϊκός – Μακεδονικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή