Τρία μετάλλια και με… προβλήματα

Τρία μετάλλια και με… προβλήματα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία ευρωπαϊκά μετάλλια επέστρεψαν από τη Μόσχα οι παλαιστές μας των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Και αν σκεφθεί κάποιος, πώς πήγαν εκεί, σε ποια ψυχολογική κατάσταση και με ποια προετοιμασία, αυτό ισοδυναμεί σχεδόν με θαύμα. Το τρίτο μετάλλιο (γι’ αυτά της Φανής Ψαθά και της Αγόρως Παπαβασιλείου είχαμε γράψει από την Πέμπτη) ήταν και αυτό χάλκινο και το κατέκτησε ο Αμιράν Καρτάνοφ (55 κ. ελευθέρας), που σημείωσε τρεις νίκες και μία ήττα, από τον «κακό του δαίμονα», τον Αζέρο Ν. Αμπντουλάγεφ, αυτόν που του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο το 2000, όταν, τελικά, αναδείχθηκε 3ος. Η Ελλάς κατετάγη 10η στην ελευθέρα, μαζί με τις Γερμανία και Γαλλία.

Αυτό που χαροποίησε τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Αθανασιάδη ήταν η συνολική προσπάθεια των αθλητών. «Η προετοιμασία που είχαμε κάνει ήταν λίφτινγκ. Γι’ αυτό, όταν έφευγα ήμουν απογοητευμένος. Ομως, διαπίστωσα ότι η υποδομή των αθλητών είναι καλύτερη από όσο νόμιζα. Δεν στέκομαι στο μετάλλιο, αλλά στο ότι τα παιδιά πάλεψαν πολύ καλά. Ακόμη και στους αγώνες που έχασαν, έδειξαν αγωνιστικότητα όλοι, ώς και ο έφηβος, ο Παπαδόπουλος. Τους μικρούς τούς βοηθάει η ομάδα, οι άλλοι καλοί αθλητές. Τα παιδιά έχουν όρεξη να παλέψουν. Μου πρόσφεραν μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Καρτάνοφ μπορούσε να νικήσει τον Αζέρο, αλλά έκανε δύο λάθη. Ο Μπετινίδης ήταν πολύ άτυχος στην κλήρωση. Επρεπε να είναι στα μετάλλια. Ομως, έπαιξε με τον περίφημο Μπουβάισα Σαϊτίεφ. Ο Μπετινίδης πάλεψε έξοχα με αυτόν. Του πήρε και γύρο. «Μου σηκώθηκε η τρίχα». Ολοι οι Ρώσοι χειροκροτούσαν αυτό το ζευγάρι.

Οι νικητές και οι θέσεις των Ελλήνων στην ελευθέρα: 55 κ.: 1. Ζαχαρούκ (Ουκρανία), 2. Αμπντουλάγεφ (Αζερ.), 3. Καρτάνοφ και Οταρσουλτάνοφ (Ρωσία). 60 κ.: Μπατίροφ (Ρωσία), 14ος Βαλ. Κογκουασβίλι, 66 κ.: Μουρταζαλίεφ (Ρωσία), 13ος Ν. Λοϊζίδης, 74 κ.: Μπ. Σαϊτίεφ (Ρωσία), 7ος Εμζ. Μπετινίδης, 84 κ.: Α. Σαϊτίεφ (Ρωσία), 13ος Λ. Λοϊζίδης, 96 κ.: Γκατσάλοφ (Ρωσία), 7ος Α. Ξανθόπουλος, 120 κ.: Κουρομαγκομέντοφ (Ρωσία), 13ος Ι. Παπαδόπουλος. Βαθμολογία: Ρωσία 68, Ουκρανία 38, Αρμενία 31, Λευκορωσία 30, Βουλγαρία 28, Τουρκία 27, 10η Ελλάς 16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή