Αυτές οι καραμπόλες δεν είχαν… θύματα

Αυτές οι καραμπόλες δεν είχαν… θύματα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων στις τρίσποντες προκρίθηκε ο ΑΟΜ Ζυγός, ύστερα από την πρώτη θέση που κατέκτησε στον Α΄ προκριματικό όμιλο, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν στην Αθήνα (barrage club).

Η ελληνική ομάδα (Φ. Κασιδόκωστας, Κ. Παπακωνσταντίνου, Τ. Μπαλογιάννης, Β. Μουλός) κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Γκρόνταλ (Δανίας), Σπόρτινγκ Λισσαβώνας (Πορτογαλίας), Γκελσενκίρχεν (Γερμανίας), Ντονουλάι (Τουρκίας) και να βρεθεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ελίτ της Ευρώπης. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς, όσους και η Σπόρτινγκ, αλλά είχε καλύτερο μέσο στις καραμπόλες (1,179 έναντι 1,141).

Στην πορεία προς την κορυφή ο πρωταθλητής Ελλάδος νίκησε τις Ντονουλάι και Γκρόνταλ 2-0, ανεδείχθη ισόπαλος με τη Γκελσενκίρχεν 1-1 και ηττήθηκε από τη Σπόρτινγκ 2-0. Συγκλονιστικό ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Δανίας, στο οποίο όποιος νικούσε θα έπαιρνε την πρόκριση. Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη και βοηθούμενη από τους δεκάδες φίλους της, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1.

«Η πρόκριση ήταν αρκετά δύσκολη, αφού στον όμιλό μας υπήρχαν δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Γκρόνταλ και η Σπόρτινγκ. Ο κόσμος μάς βοήθησε σημαντικά. Στο Στρασβούργο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και οποιαδήποτε θέση κατακτήσουμε θα είναι μια επιτυχία για μας», δήλωσε ο Φίλιππος Κασιδόκωστας.

«Η πρόκριση στα τελικά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδεικνύει την προσπάθεια που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα. Φέτος, έχοντας περισσότερη εμπειρία, φλερτάρουμε ακόμη και την πρωτιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τον πρόεδρο και τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας, Βαγγέλης Μουλός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή