Ζητείται θαύμα για Ρούνι και… Αγγλία

Ζητείται θαύμα για Ρούνι και… Αγγλία

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια κλωστή κρέμονται πλέον οι πιθανότητες του Γουέιν Ρούνι ν’ αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το πρόβλημα με τον τραυματισμό του άτυχου επιθετικού φαίνεται πως είναι τελικά σοβαρότερο απ’ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί και όλοι πλέον (με πρώτο τον Σβεν Γκόραν Ερικσον) τρέμουν στο άκουσμα της γνωμάτευσης των γιατρών.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτύπησε κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Τσέλσι και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν κάταγμα σ’ ένα οστό στο μετατάρσιο. Η πρώτη εκτίμηση μιλούσε για περίπου ενάμιση μήνα αποχής και ο Ερικσον δήλωσε ότι ο παίκτης θα είναι στα πλάνα του ακόμη κι αν μπορεί να αγωνιστεί μονάχα στα νοκ άουτ παιχνίδια, έπειτα δηλαδή από τη φάση των ομίλων. Στη συνέχεια όμως αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και άλλες βλάβες στο πόδι του Ρούνι, οπότε το σενάριο συμμετοχής του ίσως απομακρυνθεί επικίνδυνα.

«Μόλις χθες έμαθα ότι η ζημιά είναι μεγαλύτερη», δήλωσε εμφανώς προβληματισμένος ο Ερικσον και συνέχισε: «Φυσικά, δεν θα αλλάξω την απόφασή μου αν δεν μου πουν οι γιατροί πως δεν μπορώ να τον υπολογίζω και δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Θα ήμουν ανόητος αν έλεγα ότι δεν θα είναι πλήγμα για εμάς η απουσία του. Είναι σαν να κατεβαίνει η Βραζιλία χωρίς τον Ροναλντίνιο, ή η Γαλλία χωρίς τον Ανρί. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες μας».

Οταν όμως ο Σουηδός τεχνικός πιέστηκε από τους Αγγλους δημοσιογράφους προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά το μήνυμα που άφησε δεν ήταν και τόσο αισιόδοξο: «Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος, αλλά ίσως τελικά χρειαστεί ένα θαύμα για να μπορέσει να παίξει. Μερικές φορές συμβαίνουν και θαύματα. Ποτέ δεν ξέρει κανείς. Οπως και να ‘χει, η ζωή συνεχίζεται και πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα. Ακόμη και χωρίς τον Ρούνι νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά στη διοργάνωση».

Οι κανονισμοί της FIFA σχετικά με την αντικατάσταση τραυματισμένων παικτών επιτρέπουν αλλαγές για τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς μέχρι και μία ημέρα πριν από το πρώτο ματς των ομάδων τους. Η προθεσμία ανακοίνωσης των αποστολών για τις 32 φιναλίστ είναι μέχρι τις 15 Μαΐου. Η Αγγλία δίνει τον πρώτο της αγώνα (με αντίπαλο την Παραγουάη) τη δεύτερη μέρα του τουρνουά, στις 10 Ιουνίου.

Τα ευρώ ρέουν…

Ωστόσο, τα φαβορί και όχι μόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου άρχισαν να… ζεσταίνουν τις τσέπες τους. Το ποσό των 192 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην τελική φάση. Η νικήτρια του τελικού θα βάλει στο ταμείο της 15,51 εκατ. ευρώ, ενώ η φιναλίστ 14,24. Οι ομάδες που θα αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο θα εισπράξουν 3,79 εκατ., ενώ το ποσό που θα πάρουν οι εθνικές που θα περάσουν στην επόμενη φάση φτάνει τα 5,38 εκατ. Το πριμ για την είσοδο στην προημιτελική φάση είναι 7,28 εκατ. ευρώ, ενώ οι δύο φιναλίστ του μικρού τελικού της διοργάνωσης θα εισπράξουν από 13,62.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή