«Βάλτε επιτέλους πλαφόν στα υψηλά συμβόλαια»

«Βάλτε επιτέλους πλαφόν στα υψηλά συμβόλαια»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ψαλίδα» που ολοένα ανοίγει, μεταξύ των πλούσιων και φτωχών ομάδων, ανησύχησε ακόμα και τον πρόεδρο της Μπάγερν Μονάχου, μιας εκ των ισχυροτέρων ομάδων της Ευρώπης.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ζήτησε την «επιβολή ενός πλαφόν στους μισθούς των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ενα πλαφόν στους μισθούς των ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου θα επέτρεπε έναν πιο έντιμο συναγωνισμό μεταξύ των συλλόγων στην Ευρώπη», «φωτογραφίζοντας» τον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο, Ρομάν Αμπράμοβιτς και τα λεφτά που διαθέτει στην Τσέλσι.

Ο Ρουμενίγκε πρότεινε να απαγορευτεί στους συλλόγους να επενδύουν χρήματα για την αγορά ποδοσφαιριστών, όταν το ποσό που διαθέτουν για τον σκοπό αυτό υπερβαίνει τον προϋπολογισμό τους.

Η συζήτηση έγινε στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, όπου εκτός του Ρουμενίγκε μίλησαν και πολλοί ακόμη ειδικοί, όπως ο γενικός γραμματέας της UEFA Λαρς Κρίστερ Ολσον και ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Φρεντερίκ Τιερίς.

– Παρ’ όλο που τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν Μονάχου οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, παραμένοντας το φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ, ο Φέλιξ Μάγκατ δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για όσα συμβαίνουν στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός των Βαυαρών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι το έργο του στην Μπάγερν είναι εξαιρετικά επιτυχές, μετά την περυσινή κατάκτηση του νταμπλ.

«Ενα από τα προβλήματα στη Γερμανία είναι πως η δουλειά τού καθενός δεν αναγνωρίζεται στην αξία που της αντιστοιχεί. Πετύχαμε πολλά ρεκόρ στην εφετινή χρονιά, όμως όλα αυτά δεν αγγίζουν κανέναν. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο είπα ότι θα δουλέψω στο εξωτερικό. Είναι κάτι που το θέλω πολύ καιρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάγκατ και πρόσθεσε πως «εμείς οι Γερμανοί δυσκολεύουμε αρκετές φορές τη ζωή μας», τονίζοντας ότι κατανοεί πλήρως την απόφαση του Μίκαελ Μπάλακ να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό.

– Παρελθόν από τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Βαλένθια αποτελεί ο Σουμπιράτες. Πιθανότερος αντικαταστάτης ο Αμεντέο Καρμπόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή