«Πράσινο φως» Καραμανλή

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τελευταία πινελιά έλειπε για να μπει στην τελική ευθεία η δημιουργία της Σούπερ Λίγκα. Την έβαλε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του σχεδίου της δημιουργίας νέας διοργανώτριας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος αρχής. Ο κ. Ορφανός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα σημαντικά ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού και πλέον είναι καθαρά θέμα χρόνου η ψήφιση από τη Βουλή, της νομοθετικής ρύθμισης για τη Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε: «Μιλήσαμε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον επαγγελματικό αθλητισμό και επικεντρωθήκαμε στο ποδόσφαιρο. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς προετοιμάζεται η καινούργια δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και εκείνο το οποίο διέκρινα ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κυρίως η στόχευση οι ομάδες, οι οποίες θα μετάσχουν, να αναλάβουν και αυτές ένα φορτίο, έτσι ώστε το ποδόσφαιρο να βρει τον ρόλο, ο οποίος του αναλογεί στην ελληνική κοινωνία».

Για τα πρακτικά αποτελέσματα της συνάντησης, ανέφερε: «Πάντα υπάρχουν αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός είναι πρακτικός άνθρωπος και δίνει λύσεις. Συζητήσαμε τη νέα πορεία του επαγγελματικού αθλητισμού, εξειδικεύοντας στο ποδόσφαιρο, τις τελικές κινήσεις που αφορούν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, στην καταπολέμηση της βίας. Γενικότερα την οικονομική κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού και ολοκληρώσαμε την όλη διαδικασία με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα έργα, τα οποία κατασκευάζει το υφυπουργείο Αθλητισμού σε όλη τη χώρα». Ο κ. Ορφανός ρωτήθηκε και για τον κίνδυνο που έχουν οι ελληνικές ομάδες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν επαφές ανάμεσα στην Πολιτεία και τη FIFA και ότι στο τέλος θα βρεθεί η καλύτερη λύση: «Θα βρούμε τη λύση. Οι δικές μας προτάσεις θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και με τη FIFA». Οσον αφορά τα οικονομικά των ομοσπονδιών και τον έλεγχο που θα πρέπει να γίνεται, ο υφυπουργός ανέφερε: «Γενικότερα οι ελληνικές ομοσπονδίες υφίστανται τους ελέγχους που προβλέπει η νομοθεσία, για τα χρήματα που τους δίνει η Πολιτεία και τις πράξεις που κάνουν αυτές. Βλέπετε ότι πολύ συχνά το Ελεγκτικό Συμβούλιο, μετά τους ελέγχους που κάνει, στέλνει τις προτάσεις του και εμείς προχωρούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία».

– Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον υφυπουργό Αθλητισμού προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή