Η ΝΑSΑ στα… πόδια του Γουέιν Ρούνι

Η ΝΑSΑ στα… πόδια του Γουέιν Ρούνι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμμετοχή ή όχι του Γουέιν Ρούνι στους αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τείνει να εξελιχθεί σε… εθνικό θέμα της Αγγλίας.

Μετά το διπλό κάταγμα που υπέστη στα μετατάρσια του δεξιού ποδιού του, καταβάλλεται προσπάθεια από τους αρμόδιους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποθεραπεία. Στην προσπάθεια αυτή θα χρησιμοποιηθεί και μία μέθοδος, την οποία πρώτη εφήρμοσε η NASA στους αστροναύτες που επέστρεφαν από το Διάστημα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, ο Ρούνι θα χρησιμοποιεί ένα δωμάτιο, στο οποίο η ατμοσφαιρική πίεση θα είναι υψηλότερη του φυσιολογικού – μέσω της παραγωγής οξυγόνου. Η συγκεκριμένη μέθοδος βοηθά τον οργανισμό του ασθενή να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες οστικής μάζας και, κατά συνέπεια, να αποκαθίσταται ταχύτερα του φυσιολογικού ο τραυματισμός.

Βέβαια, η εν λόγω μέθοδος δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθά καταλυτικά ασθενείς όπως ο Ρούνι, όμως αντίθετα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στους πολυτραυματίες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από πολλαπλά κατάγματα.

Ο Ρούνι ως γνωστόν τραυματίστηκε από το μαρκάρισμα του Πάουλο Φερέιρα στο ντέρμπι με την Τσέλσι, όπου οι «μπέμπηδες» ηττήθηκαν 3-0 και, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις, προβλεπόταν πως θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες. Ωστόσο, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον δήλωσε πως θα τον συμπεριλάβει στην 23μελή αποστολή για το Μουντιάλ, με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θα είναι σε θέση ν’ αγωνισθεί στη δεύτερη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Καυγάς με τη σύντροφό του

Εκτός όμως από τον τραυματισμό του ο παίκτης πρέπει να ξεπεράσει και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το επεισόδιο που είχε με τη σύντροφό του. Ο 21χρονος διεθνής επιθετικός πήρε το κινητό της Κόλιν ΜακΛάφλιν στα χέρια του, πιστεύοντας πως κάποιος Σαμ της είχε στείλει γραπτό μήνυμα. Μάλιστα τη ρωτούσε επίμονα «ποιος είναι αυτός ο Σαμ». Μάταια προσπαθούσε εκείνη να του εξηγήσει ότι δεν έγραφε Σαμ αλλά 5am και ήταν η ώρα όπου είχε λάβει το SMS. Την γκάφα αλλά και τις σκηνές που έκανε ο Ρούνι αποκάλυψε η ίδια η ΜακΛάφλιν μιλώντας σε γυναικείο περιοδικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή