Υποσχέσεις για διάκριση από τους κολυμβητές μας

Υποσχέσεις για διάκριση από τους κολυμβητές μας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «άγριες» διαθέσεις κατεβαίνουν στο 19ο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις», που αρχίζει σήμερα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αρκετοί από τους κορυφαίους Ελληνες κολυμβητές. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 50 μ. υπτίως σε 50άρα πισίνα, Αρης Γρηγοριάδης, ο δευτεραθλητής Ευρώπης στα 100 μ. προσθίως σε κολυμβητήριο 25 μ., Ρωμανός Αλυφαντής, ο Γιάννης Κοκκώδης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Νέρι Νιανγκουάρα, η Ζωή Δημοσχάκη, η Αγγελική Εξάρχου και άλλοι και άλλες θα «πέσουν» στο νερό, με στόχο καλές επιδόσεις, αλλά και ρεκόρ. Ειδικά, ο Αλυφαντής φαίνεται αποφασισμένος να καταπλήξει, για άλλη μία φορά. Σε αυτό ίσως τον βοηθήσει ο συναγωνισμός με δύο πολύ καλούς πρόσθιους, τον τριταθλητή Ευρώπης στην 50άρα, Ούγγρο, Ρίχαρντ Μπόντορ και τον Σλοβένο, Εμίρ Ταχίροβιτς.

Το μίτινγκ, πέρα από τ’ άλλα, για τους Ελληνες εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Για άλλους μεν προσφέρει ακόμη μία ευκαιρία να «πιάσουν» τα όρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ευρώπης, που θα διεξαχθεί σε σχεδόν τρεις μήνες στη Βουδαπέστη, για άλλους δε, που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην Ουγγαρία, αποτελεί στάδιο της προετοιμασίας και τεστ.

Σήμερα, από τις 17.00, θα γίνουν οι τελικοί στα 400 μ. μικτής ανδρών και γυναικών, στα 800 μ. ελευθέρως γυναικών και στα 1.500 μ. ελευθέρως ανδρών και οι προκριματικοί στα 50 μ. ελευθέρως Α, Γ και στα 50 μ. προσθίως Α, Γ.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος αρκετοί σπουδαίοι ξένοι, από τους οποίους ξεχωρίζουν, πέραν του Μπόντορ και του Ταχίροβιτς, οι Σλοβένες, Ανια Κλίναρ και Σάρα Ισάκοβιτς, οι Ουγγαρέζες, Σουζάνα, Γιάκομπος και Κατίνα Χόσου και ο συμπατριώτης τους, Πέτερ Νάγκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή