Ονειρα και του χρόνου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμη ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει. Χωρίς να κινηθούν τα νερά του τέλματος. Ούτε μια πέτρα δεν έπεσε, έτσι, για να δούμε κάποιους μικρούς κύκλους στην γκρίζα επιφάνεια.

Ολα όπως τα γνωρίζαμε. Μόνο που βρέθηκε λίγο πιο ψηλά η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ βολοδέρνει, η Ξάνθη πάλι στην Ευρώπη, όπως και ο Ηρακλής. Ο Παναθηναϊκός «θα ρίξει του χρόνου το βάρος στο πρωτάθλημα» (δηλαδή τι τον εμπόδιζε να το ρίξει κι εφέτος;) και κάποιοι στην Παιανία ονειρεύονται μέχρι και κατάκτηση του UEFA, λέγοντας «μήπως είναι καλύτερες η Σεβίλλη και η Μίντλεσμπρο»;

Τα όνειρα δεν φορολογούνται! Κι έτσι, μοιραία, το ενδιαφέρον περιορίζεται στην «ουρά», όπου δύο ομάδες με παράδοση στην Α΄ Εθνική (ΟΦΗ και Πανιώνιος), βρίσκονται «με το ένα πόδι» στη Β΄ εκτός και αν κερδίσουν και οι δυο (πράγμα όχι απίθανο) οπότε θα στείλουν στον Καιάδα τον Λεβαδειακό. Αυτή είναι, λίγο πολύ η κατάσταση.

«Τι έχεις Γιάννη; (ο),τι είχα πάντα»! Κατά τα λοιπά, ο υφυπουργός Αθλητισμού εκφράζει την ευαρέσκειά του για τη δημιουργία της «Σουπερλίγκα» και ισχυρίζεται ότι το ίδιο ικανοποιημένος είναι και ο πρωθυπουργός. Αν έχω καταλάβει καλά, η «Σουπερλίγκα» χρησιμοποιείται πλέον ως φόρμουλα λύσεως όλων των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν θα είναι, όμως, αν χρησιμοποιηθούν τα ίδια υλικά. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον έτσι θα γίνει. Η μοναδική, ίσως, διαφορά, θα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα μείνει σχεδόν χωρίς Ελληνες παίκτες. «Και η Αρσεναλ έχει 11 ξένους και παίζει εφέτος τελικό» θα μας πει ο κ. Κόκκαλης. Μόνο που η Αρσεναλ έχει και άλλο «μπάτζετ». Πού ξέρεις, όμως, μπορεί να μην παίξει ο «Θρύλος» στον τελικό του 2007, αλλά ουδείς μπορεί να τον εμποδίσει να ονειρεύεται! Τα όνειρα δεν κοστίζουν! Με όνειρα, λοιπόν, θα πάμε και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ετσι, δειλοί μοιραίοι κι ίσως άβουλοι. Ο μόνος φόβος που υπάρχει γι’ αυτόν που ονειρεύεται είναι… να ξυπνήσει!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή