Στις πτέρυγες ρίχνεται το μεταγραφικό βάρος

Στις πτέρυγες ρίχνεται το μεταγραφικό βάρος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πίεση αρέσει στον Μπάκε και πιστεύει ότι θα τη διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο στον Παναθηναϊκό. «Μη νομίζετε ότι στη Δανία δεν είχα πίεση από τη διοίκηση, τα ΜΜΕ και τον κόσμο. Η Κοπεγχάγη είναι μια ομάδα που πρέπει να παίρνει το πρωτάθλημα και η κόντρα της με την Μπρόντμπι, μια ομάδα από την ίδια πόλη, είναι πολύ δυνατή. Ξέρω ότι εδώ λόγω νοοτροπίας, όλα θα είναι πιο έντονα. Μου αρέσει όμως η πίεση. Στοίχημα με τον εαυτό μου δε βάζω γιατί δεν μου αρέσει να στοιχηματίζω. Ηλθα στην Ελλάδα για να κερδίσω. Αν δεν πίστευα ότι μπορώ να το κάνω, θα έμενα σπίτι μου», ενώ όταν ρωτήθηκε για τις μικρές επιτυχίες του σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, απάντησε ότι το πρόβλημα των ομάδων στη Σκανδιναβία είναι ότι όλοι οι καλοί παίκτες φεύγουν από νωρίς στο εξωτερικό και μ’ αυτούς που μένουν, μπορείς να φτάσεις μέχρι ενός σημείου. «Στη Κοπεγχάγη δεν είχα τους παίκτες που απέναντι σε μια ιταλική ομάδα μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε προσωπικό επίπεδο. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν τέτοιοι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές».

Κατά τον Μπάκε, η ισορροπία και η ταχύτητα είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία: «Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, η ταχύτητα είναι απαραίτητη. Θέλω τουλάχιστον δύο γρήγορους πλάγιους που να είναι δημιουργικοί, καλοί στο ένας με έναν, να σεντράρουν καλά, να πατάνε περιοχή και αν σκοράρουν, ακόμα καλύτερα. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Προτιμώ παίκτες φιλόδοξους σε καλή ηλικία, αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε ώριμους παίκτες 32-33 χρονών, με μεγάλο όνομα, αρκεί να έχουν διάθεση να παίξουν. Για τους προπονητές όμως, οι υποσχόμενοι παίκτες είναι πιο ενδιαφέροντες».

Για το σύστημα, είπε ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά με το 4-3-3, αλλά το σύστημα εξαρτάται από τους παίκτες που διαθέτεις και δεν θα ήταν έξυπνο από μέρους του να πει από τώρα πώς σκέφτεται να παίξει. Εδειξε εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό του Γιάννη Βαρδινογιάννη («ώρες μιλάμε και πάντα εξαντλεί και την τελευταία λεπτομέρεια»), ενώ όταν του ζητήθηκε να στείλει μήνυμα στους οπαδούς, είπε απλά: «Να είστε αισιόδοξοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή