Τα σενάρια της Ευρωλίγκα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλέι οφ αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα, η αγωνία θα φτάσει στο κατακόρυφο, ειδικά στον τελικό και στον μικρό τελικό για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης, αλλά για τη συμμετοχή των τριών ελληνικών ομάδων στην επόμενη Ευρωλίγκα, μόνο ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος.

Οι «πράσινοι» είχαν εξασφαλισμένο το ένα εγγυημένο συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, σύμφωνα με το πόιντ σίστεμ που όρισε η Uleb είχαν -στην αρχή της σεζόν- συγκομιδή βαθμών (72β) που άγγιζε το τριπλάσιο της ομάδας που βρισκόταν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας (Μαρούσι: 27β). Στην αφετηρία των πλέι-οφ, ο Παναθηναϊκός μπαίνει με 95 βαθμούς και θα ασχοληθεί μόνο με την υπεράσπιση του ελληνικού τίτλου, για λόγους γοήτρου και ιστορίας…

Μετά την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, της Ευρωλίγκα και του Uleb Cup, απο τις οποίες οι ομάδες πριμοδοτούνται με βαθμούς (το Μαρούσι περιορίστηκε σε συγκομιδή βαθμών μόνο από τις δύο εγχώριες διοργάνωσεις, γιατί η ULEB δεν αναγνωρίζει -δυστυχώς- το FIBACUP), του Κυπέλλου Ελλάδας και της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, η βαθμολογία των ελληνικών ομάδων έχει ως εξής: μετά τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί το Μαρούσι με 36, η ΑΕΚ με 34, ο Ολυμπιακός με 32 και ο Αρης με 30. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν καμία τύχη για το δεύτερο εγγυημένο συμβόλαιο και προκρίνονται στην Ευρωλίγκα μόνο αν κατακτήσουν την τρίτη θέση.

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και το Μαρούσι θα δικαιούνται το δεύτερο εγγυημένο συμβόλαιο της Ευρωλίγκα, στην περίπτωση που φθάσουν στον τελικό των πλέι-οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ή εφόσον κατακτήσουν τον τίτλο σε περίπτωση που προκριθεί ο Αρης. Αν, ο Παναθηναϊκός είναι φιναλίστ, μπορούν να συμβούν τα εξής βαθμολογικά σενάρια για το εγγυημένο συμβόλαιο της Ευρωλίγκα: ο Ολυμπιακός με την παρουσία του στον τελικό φθάνει τους 40β, το Μαρούσι θα μείνει στους 39β και η ΑΕΚ στους 34β.

Το Μαρούσι στον τελικό θα φθάσει τους 44β και θα αφήσει τον Ολυμπιακό στους 35β ή τους 32β και την ΑΕΚ στους 37β ή τους 34β. Η ΑΕΚ στον τελικό θα πιάσει τους 42β, ο Ολυμπιακός θα μείνει στους 32β και το Μαρούσι στους 39β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή