Πισω απο τις Καμερες

4' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με ενδιαφέρον

Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε ο Χανς Μπάκε τη συνάντησή του με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, την περασμένη Παρασκευή, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω για τα όσα ειπώθηκαν. Ο Ιταλός τέθηκε στη διάθεση του διαδόχου του για να τον ενημερώσει για οτιδήποτε θα ήθελε να μάθει γύρω από τη λειτουργία της ομάδας ή τους παίκτες μεμονωμένα, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστό μέχρι ποιου σημείου επωφελήθηκε ο Μπάκε. Μπορεί να είπαν τα τυπικά, μπορεί και να προχώρησαν σε θέματα ουσίας. Σημασία έχει ότι ο Μαλεζάνι έπνιξε τον εγωισμό του και είχε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί, γεγονός που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα.

Η συμπεριφορά Μαλεζάνι

Το ίδιο εκτιμάται και η γενικότερη συμπεριφορά του Μαλεζάνι από τότε που γνωστοποιήθηκε ότι χωρίζουν οι δρόμοι του με τον Παναθηναϊκό. Ο 52χρονος προπονητής συνέχισε κανονικά τη δουλειά του στους γνωστούς ρυθμούς, χωρίς να χαλαρώσει ούτε στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι με πρόφαση την εκτέλεση μιας άσκησης, μάζεψε όλους τους «μικρούς» του Παναθηναϊκού, ακόμα κι αυτούς που γυμνάζονται με την επαγγελματική ομάδα, και τους μίλησε για πολλή ώρα, δίνοντάς τους συμβουλές για το μέλλον. Κατά τους αποχαιρετισμούς, συνηθίζεται να λέγονται καλά λόγια, αλλά ο Μαλεζάνι δεν κάνει πολιτική και δεν χαϊδεύει αυτιά. Οπως έπλεξε ενώπιον όλων το εγκώμιο του Τζιώλη για τον τρόπο που δούλευε σε όλη τη χρονιά, πριν γίνει βασικός και μετά που έγινε, έτσι ακριβώς έκανε παρατηρήσεις στον Δάρλα, γιατί άλλη διάθεση για δουλειά είχε στην αρχή και άλλη όταν ένιωσε ότι κερδίζει θέση βασικού. Ο νεαρός διεθνής στενοχωρήθηκε από τα όσα άκουσε και ζήτησε από τον Μαλεζάνι να μιλήσουν ιδιαιτέρως, όπερ και εγένετο.

«Εις το επανιδείν

Στην προπόνηση της Παρασκευής, υπήρχε μια ευχάριστη έκπληξη για τον Μαλεζάνι. Η παρέα των οπαδών του Παναθηναϊκού που σήκωσε το ευχαριστήριο πανό για τον Ιταλό προπονητή στο παιχνίδι με το Αιγάλεω, έστειλε φαξ στην ΠΑΕ και ζήτησε άδεια να πάει στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και να τον αποχαιρετήσει από κοντά. Το αίτημα έγινε δεκτό και ο Μαλεζάνι συγκινήθηκε όταν συναντήθηκε με τους οπαδούς που είχαν γράψει (στα ιταλικά) το πανό «Σ’ ευχαριστούμε για όλα, Αλμπέρτο», που τον είχε κάνει να δακρύσει. Τα ίδια συναισθήματα ένιωσε και σ’ αυτή τη συνάντηση, ειδικά τη στιγμή του αποχαιρετισμού. «Ciao» τους είπε· «Νο ciao, arrivederci» του απάντησαν, δηλαδή «όχι αντίο, αλλά εις το επανιδείν».

Να επέμβει η Δικαιοσύνη

Η καταγγελία που έκανε στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» της Κυριακής ο πρόεδρος της Αχαϊκής, Τάκης Παναγιωτόπουλος, είναι φοβερή και πρέπει να προκαλέσει την άμεση επέμβαση της αθλητικής και της ποινικής δικαιοσύνης και όλων των αρμόδιων αθλητικών οργάνων. Τι είπε, μεταξύ πολλών άλλων; «Οι διαιτητές κάνουν ό,τι γουστάρουν, διαμορφώνουν αποτελέσματα. Οποιοι έχουν δύναμη στο παρασκήνιο πάνε τα πράγματα εκεί που θέλουν. Να φανταστείς ότι, αφού μου έκαναν ένα σωρό κηδείες, στο τελευταίο παιχνίδι βρέθηκε κάποιος και μου είπε ότι δεν πήραν κάρτα αυτοί που είχαν έξι για να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τον Μεσσηνιακό. Μέχρι και αυτά κανονίζουν οι «ειδικοί». Κακά τα ψέματα, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Εθνικός είναι χοντρά μπασμένοι στο κόλπο».

Η «συνωμοσία»

Δεν είναι συνηθισμένο ένας παράγων να κάνει τόσο συγκεκριμένες καταγγελίες. Οι διαιτητές δεν έδωσαν κίτρινες κάρτες σε παίκτες της Αχαϊκής, ώστε να μη λείψουν από τον αγώνα με τον Μεσσηνιακό, ο οποίος, μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Εθνικό, διεκδικούν την άνοδο στην Β΄ Εθνική. Η καταδικασμένη, όμως, σε υποβιβασμό στο περιφερειακό πρωτάθλημα Αχαϊκή δεν έπαιξε την Κυριακή με τον Μεσσηνιακό, διότι ο κ. Παναγιωτόπουλος την απέσυρε από το πρωτάθλημα. Ετσι, αν έγινε όλη αυτή η «συνωμοσία», που καταγγέλλει ο πρόεδρος της Αχαϊκής, πήγε χαμένη…

Σκληρή ποινή

Υπερβολική η ποινή στέρησης των προπονητικών δικαιωμάτων που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στον τεχνικό του Πανελληνίου, Αργύρη Πεδουλάκη, για τα «γαλλικά» που αντάλλαξε με τον διεθνή διαιτητή Νίκο Ζαβλανό στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ. Η ποινή είναι εφέσιμη, αλλά αν δεν μειωθεί, ο Πεδουλάκης δεν θα προλάβει να καθίσει στον πάγκο του Πανελληνίου, τουλάχιστον για τους αγώνες των πλέι οφ με τον Αρη. Και είναι υπερβολική η ποινή στον Ελληνα τεχνικό, γιατί ήδη είχε τιμωρηθεί μ’ αποβολή από τον πάγκο στον συγκεκριμένο αγώνα.

Να, η Εurovision!

«Μπάχαλο» έγινε χθες το πρωί στα γραφεία της ομοσπονδίας μπάσκετ, με αφορμή την εφαρμογή των αστυνομικών μέτρων ασφαλείας για τη Eurovision. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους, το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε αρκετές φορές, ενώ μπήκαν και σκυλιά στα γραφεία της ΕΟΚ για να «μυρίσουν» πιθανά εκρηκτικά που θα είχαν τοποθετηθεί. Το Εuro-πανηγυράκι, μόλις, άρχισε…

Οι πιο ψύχραιμοι

«Για σαράντα πανηγυρτζήδες που θα τραγουδήσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί οτιδήποτε άλλο», εξεμάνη ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, στα γραφεία της ΕΟΚ, όταν είδε τα ειδικά σκυλιά της Αστυνομίας να εισβάλλουν στο προσωπικό γραφείο του για έλεγχο. Ο διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, παρενέβη για να μην οξυνθούν περισσότερο τα πνεύματα και τελικά θα εκδοθούν ειδικές διαπιστεύσεις για να μη δημιουργείται παρεμπόδιση εισόδου, μέχρι τη διεξαγωγή της Εurovision.

Υπάρχουν και εγκαταστάσεις που διατηρούνται

Ενα μικρό θαύμα έχει γίνει στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ. Μπορεί το πιο σύγχρονο συγκρότημα τένις στον κόσμο να μη φιλοξενεί (ακόμη) επαγγελματικά τουρνουά, ωστόσο διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Και το τονίζουμε αυτό, διότι δεν είναι λίγες οι καταγγελίες περί εγκατάλειψης ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Επειδή τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, υπάρχει εξήγηση που όλοι οι χώροι στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης είναι καθαροί και δίχως φθορές. Η διευθύντρια του συγκροτήματος, Ντενίζ Παναγοπούλου (ναι, πρόκειται για την παλιά πρωταθλήτρια τένις), είναι υπεύθυνη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα το διαπιστώσετε όσοι βρεθείτε εκεί τη Δευτέρα 5 Ιουνίου για να παρακολουθήσετε από κοντά (στις 19.00) τον αγώνα επίδειξης του Τζον Μακ Ενρο με τον Σέρτζι Μπρουγκέρα Ποιος ξέρει. Του χρόνου μπορεί να δούμε και κανένα Φέντερερ (φωτ.) στο Μαρούσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή