Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE WASHINGTON ΡΟSΤ

Επίμονοι δρομείς

Ο 83χρονος Ουόλτ Γουόσμπερν, ο 81χρονος Πολ Λάκι και ο 82χρονος Ρέι Μπλου μπορούν να βάλουν κάτω πολλούς εικοσάρηδες, καθώς προπονούνται καθημερινά στους δρόμους αντοχής, εδώ και πενήντα ολόκληρα χρόνια. Οι τρεις φίλοι δεν είναι «τζόγκερ», αλλά κανονικοί δρομείς αντοχής, με πάμπολλες συμμετοχές σε ερασιτεχνικές κούρσες και αξιοζήλευτες διακρίσεις. Πριν από τρία χρόνια, ο Γουόσμπερν τερμάτισε τον Ναραθώνιο της Βοστώνης σε 4 ώρες, 53 λεπτά και 18 δεύτερα, ντροπιάζοντας πολλούς νεαρούς δρομείς, που εγκατέλειψαν την κούρσα. «Σε δέκα χρόνια από σήμερα, θα έχουμε φύγει από τη ζωή. Μέχρι τότε, όμως, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», λέει ο Ρέι Μπλου. Ο Ρέι συνήθιζε να συμμετέχει σε 20 κούρσες αντοχής τον χρόνο, μέχρι και το 80ό έτος της ηλικίας του. Σήμερα, παραπονιέται ότι έχει γίνει πολύ αργός για τα γούστα του. Αν και οι τρεις φίλοι ορκίζονται ότι το μυστικό τους κρύβεται στην καλή διατροφή, τον καλό ύπνο και την ήρεμη οικογενειακή ζωή, η πραγματικότητα είναι ότι το πάθος τους για τρέξιμο είναι εκείνο που τους διατηρεί νεανικούς και αποφασισμένους να ζήσουν τη ζωή στα άκρα της.

ΜΙRRΟR

Στομάχια…

Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ Γουέστ Χαμ και Τότεναμ (2-1), που έκρινε την τύχη της Τότεναμ, αποκλείοντάς την από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα μείνει στην ιστορία ως «το μεγάλο μυστήριο του στομαχιού». Την παραμονή του αγώνα, ο προπονητής της Τότεναμ, Μάρτιν Τζολ, δέχθηκε την επίσκεψη του ιατρού της ομάδας, που του είπε ότι δέκα παίκτες υπέφεραν από τροφική δηλητηρίαση. Οι προσπάθειες του Τζολ να πετύχει αναβολή του αγώνα, έστω και για λίγες ώρες, από τη FA, αποδείχθηκαν φρούδες. Η διοίκηση της ομάδας κάλεσε μάλιστα την αστυνομία, καθώς πολλοί από τους παίκτες που υπέφεραν και δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τις τουαλέτες των δωματίων τους, άρχισαν να μιλούν για δολιοφθορά. Οι οπαδοί των Σπερς, όμως, δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας. Το μόνο που μετράει γι’ αυτούς είναι ότι ύστερα από έξι μήνες κατοχής της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπεσαν στην πέμπτη θέση την τελευταία αγωνιστική της σεζόν, δύο βαθμούς πίσω από το ευρωπαϊκό τους όνειρο. Μία θέση στη διοργάνωση του UEFA αποτελεί πλέον ελάχιστη ανακούφιση για την ομάδα που έβλεπε τον εαυτό της στα «μεγάλα σαλόνια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

LΕ ΜΟΝDΕ

Κρεμάει τα παπούτσια του κι ο Ντεσαγί

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998, Μαρσέλ Ντεσαγί «ανακοίνωσε επισήμως» την Κυριακή 7 Μαΐου ότι εγκαταλείπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με αφορμή τη 15η ετήσια εκδήλωση της Επαγγελματικής Ενωσης Ποδοσφαιριστών (UNFP). Σε σχετική ερώτηση για την απόσυρση από την ενεργό δράση, ο Μαρσέλ Ντεσαγί απάντησε: «Εγκαταλείπω επισήμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σε έναν τομέα συγγενικό του ποδοσφαίρου», χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δουλειά που γίνεται στο επίπεδο των ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Την περασμένη Κυριακή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία ή στις ΗΠΑ, αλλά συγχρόνως εξέφρασε την επιθυμία να αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Είχε ανακοινώσει επίσης ότι θα περιμένει «μέχρι τον Απρίλιο και την έναρξη του πρωταθλήματος των ΗΠΑ», πριν κρεμάσει οριστικά τα παπούτσια του. Με 116 συμμετοχές ο Ντεσαγί είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εμφανίσεις στην Εθνική Γαλλίας, με την οποία κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1998 και το πανευρωπαϊκό το 2000. Είναι ο 13ος παίκτης της πρωταθλήτριας ομάδας του 1998 που ανακοινώνει την αποχώρησή του. Μετά δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, τα οποία κέρδισε με τη Μίλαν (1994, 1996), κέρδισε το 2000 το Κύπελλο Αγγλίας με την Τσέλσι, όπου έπαιξε για έξι σεζόν, κερδίζοντας το παρατσούκλι «Ο βράχος».

ΒΒC

Η επιστροφή της Φεράρι

Ο Μίχαελ Σουμάχερ κέρδισε την Κυριακή, για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, το Ευρωπαϊκό γκραν πρι, με τον πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και τον Φελίπε Μάσα της Φεράρι να ανεβαίνει και αυτός στο βάθρο. O Σουμάχερ ακολουθούσε από κοντινή απόσταση τον Αλόνσο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να καταφέρνει να τον προσπεράσει και χωρίς ο Ισπανός πιλότος να καταφέρνει και αυτός να ξεφύγει. Τελικά ο Γερμανός πολυπρωταθλητής κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση μετά το δεύτερο πιτ στοπ του και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας χωρίς να απειληθεί από τον Αλόνσο. «Στην αρχή ήταν δύσκολο να κρατηθώ πίσω από τον Αλόνσο. O Φερνάντο οδηγούσε πολύ γρήγορα, αλλά ευτυχώς και εμείς μπορέσαμε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό». Ευχαριστημένος, παρά τη δεύτερη συνεχή ήττα του από τον Σουμάχερ και τη Φεράρι, εμφανίστηκε και ο Ισπανός πιλότος της Ρενό. «H δεύτερη θέση εδώ αποτελεί φανταστικό αποτέλεσμα για εμάς. Ημασταν λίγο υποδεέστεροι από τη Φεράρι, ενώ και τα ελαστικά μας δεν απέδωσαν πολύ καλά. Ηταν σχεδόν αδύνατο να τους κρατήσω (Φεράρι) πίσω μου. Το γεγονός ότι κερδίσαμε οκτώ βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε εντάξει και ότι θα κερδίσουμε και στο μέλλον». Τέταρτος τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει εφέτος, πέμπτος ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με Χόντα, επίσης στην καλύτερή του εμφάνιση στη σεζόν, έκτος ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα με Ρενό, που εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη λόγω σπασμένου κινητήρα του Ραλφ Σουμάχερ με Τογιότα έξι γύρους πριν από το τέλος του αγώνα. Εβδομος τερμάτισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Γουίλιαμς μετά από πολύ καλό αγώνα και τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε ο Ζακ Βιλνέβ με BMW Ζάουμπερ.

DΕR SΡΙΕGΕL

Αντίο, Ζιντάν

Υποδοχή και αποχαιρετισμός. Ενώ η πρωταθλήτρια Ισπανίας από τη Βαρκελώνη γιόρταζε τον τίτλο στους δρόμους της πόλης, στη Μαδρίτη πραγματοποιείτο μια συγκινητική τελευταία εμφάνιση. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο Μπερναμπέου και μάλιστα έβαλε και γκολ. «Είμαι υπερβολικά συγκινημένος για να μιλήσω», ψέλλισε ο 34χρονος μετά το 3-3 της Ρεάλ με τη Βιγιαρεάλ. Ο Γάλλος άσος, ο οποίος θα τερματίσει την καριέρα του μετά το Μουντιάλ στη Γερμανία, σκοράρισε στην ύστατη εμφάνισή του για τη Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας το 2-2 για την ομάδα του. Στη συνέχεια αποθεώθηκε από οπαδούς της ομάδας του. Το ίνδαλμα της Ρεάλ, ο Αλφρέντο ντι Στέφανο, χαρακτήρισε τον μέσο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πάνω από 225 ματς στην τελευταία δεκαετία κι έχει κατακτήσει με την Εθνική Γαλλίας το Μουντιάλ του 1998 και το Euro 2000, «έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου». «Είμαι στενοχωρημένος που σταματά», δήλωσε ο Ντι Στέφανο, ο οποίος είναι και ο ίδιος ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Η Ρεάλ εκμεταλλεύθηκε τις απώλειες βαθμών της Βαλένθια και της Οσασούνα κι έτσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Με δεδομένο όμως ότι προηγούνται μόλις με ένα βαθμό διαφορά οι επαγγελματίες της πρωτεύουσας θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική και να αγωνιούν για την απευθείας είσοδό τους στο Champions League. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα έχει ήδη εξασφαλίσει μία θέση στη διοργάνωση μετά τη νέα κατάκτηση του τίτλου, που γιορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μαζικότητα. Περίπου ένα εκατομμύριο οπαδοί της ομάδας πανηγύρισαν στους δρόμους της καταλανικής μητρόπολης. Οι παίκτες της ομάδας διέσχισαν την πόλη με ανοιχτό λεωφορείο, επιδεικνύοντας το τρόπαιο. Συνολικά η παρέλαση του Ροναλντίνιο και της παρέας του διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή